Értékesítés kizárólag üzleteinkben történik, postai csomagküldésre nincs lehetőség. Címeink a kapcsolat menüpont alatt találhatóak. 

Diófa

Diófa
Diófa
Kertjeink ékessége a diófa, mely nagyságával, tökéletes alakjával figyelmet követel magának. Árnyékában édes a nyári pihenés, beszélgetés tavasztól őszig.
Bárhol megterem, szereti a tápanyagban dús, jó vízgazdálkodású talajt. Szélsőséges időjárási viszonyokra nem érzékeny. Szépségén kívül, értékes táplálék a termése, mely mindenkinek ajánlott, aki figyel az egészségére.
Az utóbbi években a faiskolákban már elérhetőek az oltott diók, melyek korán termőre fordulnak, kisebb koronát nevelnek, és 100 %- ban fajtaazonosak.
A dió mindent tartalmaz, amire csak a szervezetnek szüksége lehet. Ásványi-anyagban, vitaminokban gazdag. A dióbél tartalmazza a legtöbb olajat, melyet az emberi szervezet maximálisan hasznosít. Mindezek alapján mondhatjuk, hogy a dió a tökéletes táplálék. A dió fogyasztása csökkenti a koleszterint a szervezetben, jótékony a szív- és érrendszeri problémákra. Összefoglalva, jó hatással van az egészséges ember szívére, agyára, idegeire, energiát ad, gátolja a rák kialakulását.
Naponta néhány szem dióval megalapozhatjuk egészségünket.
Gyógynövényként is jelentős, levele, olaja hasznos különféle betegségek kezelésében.
Fogyasztható magában, nyersen, valamint darálva tésztákba, süteményekbe, a cukrászat fő alapanyaga.
Legismertebb fajtái az oltott dióknak: a Milotai 10 és az Alsószentiváni 117, melyek papírhéjúak, nagy béltartalmúak, nagyon ízletesek.
Az egyes diófa fajtáknál rövid utalást lát a permetezésre, metszésre, de a gyümölcsfák metszése és a gyümölcsfák permetezése témakörökben a linkre kattintva részletesebb információt kaphat.
 
A szabadgyökerű növények október második felétől kaphatók!
 
Áraink az Áfá-t tartalmazzák!


Diófa fajták


Milotai 10 diófa

Milotai 10 diófa
Milotai 10 diófa
Gyümölcs jellemzői: nagy, gömb alakú, könnyen törhető és tisztítható, héja sima, tetszetős, jó ízű, magas olajtartalmú, 50 -52% béltartalom, vékony héjú /papírhéjú/
Ültetési ideje: - szabadgyökerű gyümölcsfa március-április, illetve október-november
                        - konténeres gyümölcsfa márciustól novemberig
Szabadgyökerű diófa árak: 4.000,- Ft, konténeres:  Ft
Diófa jellemzői: termőképessége és gyümölcsminősége kiemelkedő
Érési ideje: szeptember második fele
Porzói: Alsószentiváni 117
Diófa permetezése: őszi-téli lemosó permetezések, előforduló betegség esetén növényvédelem
Diófa metszése: ültetéskori metszés, 1-3 évig koronaalakító metszés, 4. évtől fenntartó metszés, minden évben 2x, téli metszés február-március, nyári metszés június-július
Felhasználása: az egyik legtermékenyebb és legjobb minőségű fajta, elsősorban cukrászati felhasználás

 

Alsószentiváni 117 diófa

Alsószentiváni 117 diófa
Alsószentiváni 117 diófa
Gyümölcs jellemzői: nagy, könnyen törhető és tisztítható, 48-51%-os béltartalom, vékony héjú /papírhéjú/
Ültetési ideje: - szabadgyökerű gyümölcsfa március-április, illetve október-november
                        - konténeres gyümölcsfa márciustól novemberig
Szabadgyökerű diófa árak: 4.000,- Ft, konténeres: Ft
Diófa jellemzői: korai termőre fordulás, bőtermő, jó termésbiztonság
Érési ideje: szeptember közepe-vége
Porzói: Milotai 10
Diófa permetezése: őszi-téli lemosó permetezések, előforduló betegség esetén növényvédelem
Diófa metszése: ültetéskori metszés, 1-3 évig koronaalakító metszés, 4. évtől fenntartó metszés, minden évben 2x, téli metszés február-március, nyári metszés június-július
Felhasználása: elsősorban cukrászati felhasználás

 

Molnár Faiskola Kft.    |   4002 Debrecen-Apafa, 4. sz. Fõút 232. km
 Az oldalt szolgáltatja: wlap.hu