Értékesítés kizárólag üzleteinkben történik, postai csomagküldésre nincs lehetőség. Címeink a kapcsolat menüpont alatt találhatóak. 

Rózsa

A rózsa szinte kivétel nélkül megtalálható minden kertben. Miért is hagynánk ki az egész nyáron pompázó, illatozó bokrok élményét?! És bár nincs rózsa tövis nélkül, bátran mondhatjuk, hogy kert sincs rózsa nélkül!
A rózsa szinte minden talajon megél, azonban legszebben a tápanyagban (szervestrágya, komposzt, lombtrágya) gazdag, kötöttebb talajokon díszlik. A dús virágzás és az erős növekedés titka a napos fekvésben, a jó tápanyag- és vízellátásban rejlik. Ügyeljünk még a rózsabokrok tavaszi metszésére, a talaj tisztán tartására, a permetezésre és a téli feltöltésre.
A szabadgyökeres rózsatöveket ősszel és kora tavasszal ültessük, a konténeres rózsákat a nyári hónapokban is biztonsággal telepíthetjük.
A rózsa dísz- és haszonnövény is egyben. A legszínesebb felhasználása a tearózsának van. A tearózsa vágott virágnak, csokrok, koszorúk készítésére, dekorációnak a legjobb választás, köszönhetően a kifejezetten nagy, illatos és dús virágzatnak.
A tearózsa mellett legelterjedtebb rózsatípusok még a futórózsa, a parkrózsa (polyantha), a mini rózsa és a magastörzsű rózsa.

A rózsa árak a linkre kattintva megtekinthetők.
A teljes 2015 tavasz szabadgyökerű rózsa fajtajegyzéke a linkre kattintva tölthető le.
 

Rózsa ültetése

Rózsa ültetési ideje

A rózsa szinte egész évben ültethető. Tavasszal (március-április) és ősszel (október-november) a szabadgyökerű rózsa szezonja van. Hogy a nyári időszakban se kelljen lemondanunk a telepítésről, ebben az időszakban a konténeres rózsa nagyszerű megoldás, mely a téli fagyos hónapokon kívül egész évben ültethető.

Rózsa ültetési menete

Szabadgyökerű rózsa ültetése:
 • Ültetés előtt pár nappal ássuk ki az ültetőgödröt (főleg tavaszi ültetés esetén), és töltsük fel vízzel. Az ültetőgödör nagysága 60x60x60cm.
 • A megvásárolt szabadgyökerű rózsának vágjuk vissza a vastag gyökereit, illetve a sérült részeket néhány cm-rel.
 • A gödör alját trágyázzuk be, majd rétegesen kerüljön rá a föld, hogy ne közvetlen érintkezzen a gyökérzettel. Tehetünk ültetőtablettát közvetlen a gyökérzet alá, mely lassú lebomlású tápanyagként hosszú távon segíti fejlődését.
 • A rózsa a faiskolai magasságába kerüljön, a szemzés helye színeljen a földfelszínnel.
 • Tömörítsük a talajt, tapossuk be, hogy légmentes legyen.
 • Locsoljuk be alaposan. Megismételhetjük többször, ha hamar beszívja.
 • Őszi ültetés esetén mindenképp kupacoljuk fel a rózsát a téli fagyok ellen. A földkupac fedje el a fiatal rózsatövet, alig látsszon ki belőle pár cm.
Konténeres rózsa ültetése: hasonló, ott a konténer levétele után földlabdásan tesszük a rózsát az ültetőgödörbe.


Rózsa gondozása

Rózsa ültetés utáni gondozása:
 • rendszeres öntözés (különösen tavaszi-nyári ültetéskor)
 • növényvédelem kórokozók megjelenésekor, illetve megelőzés céljából
 • évente 1-2x metszés
 • évente tápanyag utánpótlás

Rózsa fajták

Futórózsa
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Molnár Faiskola Kft.    |   4002 Debrecen-Apafa, 4. sz. Fõút 232. km
 Az oldalt szolgáltatja: wlap.hu