Értékesítés kizárólag üzleteinkben történik, postai csomagküldésre nincs lehetőség. Címeink a kapcsolat menüpont alatt találhatóak. 

Folytontermő málna

Folytontermő málna
Folytontermő málna
A folytontermő málna, más néven őszi málna egyre többek által kedvelt és ültetett bogyós növény, főként a gyermekek nagy kedvence. Vonzereje a növényen tömegesen megjelenő hatalmas és egyben csábító termésben rejlik. A hagyományos egyszer termő növény egy nagy hullámban érleli gyümölcseit, míg folyamatosan termő változata a nyár végétől késő őszig, egészen a fagyokig szüretelhető. Az egyszer termők nagy előnye, hogy nagyobb, látványosabb, jobb minőségű gyümölcsöket teremnek, a folytontermőké, hogy egészen őszig fogyaszthatjuk gyümölcseiket.
A folyamatosan termő /őszi/ málnák könnyebben kezelhetőek, nem igényelnek komolyabb növényvédelmet, metszésben jártasságot. Napos vagy félárnyékos fekvésbe telepítsük. Igénytelen növény, bármilyen talajon megél, viszont ahogy minden növény, a málna is meghálálja a törődést. A megfelelő termésmennyiség- és minőség érdekében sok tápanyagot és vizet biztosítsunk számára. A bőséges öntözés főként a nyári időszakban fontos sekélyes gyökérzete miatt. Használjunk szerves trágyát, lombtrágyát a megfelelő tápanyagszint eléréséhez.
A faiskolai árudák kínálatában leginkább az angol eredetű Autumn Bliss, ismertebb nevén Blissy fajta fordul elő. Június végétől októberig szüretelhető, nagyon bőven terem, jó konzisztenciájú, jól szállítható fajta.
Mindenképp illesszünk a gyümölcsösbe néhány tő málnát a család örömére. Kevés gondozás mellett nyár közepétől az első fagyokig ízletes gyümölcsöket szemezgethetünk róla.
A szabadgyökerű növények október második felétől kaphatók! Áraink az Áfá-t tartalmazzák!

Autumn Bliss (Blissy)

Autumn Bliss (Blissy) folytontermő málna
Árak
Szabadgyökerű: 500,- Ft

Konténeres: - Ft
Gyümölcs jellemzői:
nagytermésű, tompa kúp alakú, sötétpiros, kemény húsállományú, kellemes málnaaromával rendelkezik

Ültetési ideje:
- szabadgyökerű fajta március-április, illetve október-november
- konténeres változat márciustól novemberig telepíthető

Növény jellemzői:
középerős vagy erős növekedésű, sok sarjat nevel, a nagy termés miatt földre hajló, ezért támrendszert igényel. Őszi másodtermése nagyon bőséges. Jól szállítható. Gondos öntözéssel és tápanyag ellátással várhatunk busás termést.

Érési ideje: június közepétől októberig érik, az első fagyokig szüretelhető

Porzói: öntermékeny

Permetezése:
alkalmazzunk lemosó permetezéseket 2x egy évben, egyéb permetezésre megjelenő betegségek esetén van szükség

Metszése:
első évben a felső részen termést hozó vesszőrészt vágjuk vissza leérés után, a letermett 2 éves vesszőket pedig tőből vágjuk ki

Felhasználása: friss fogyasztás, dzsem, lekvár, gyümölcslé, fagyasztott gyümölcs, leves, szörp, gyümölcsbor
Árudáink
Apafai áruda

Debrecen - Apafa
4-es főút 232 km

GPS: É 47.58681°, K 21.65466°
Böszörményi úti árudánk

2018 május 31.-től

MEGSZŰNT!
 
Gyümölcsfa nagykereskedelem

Debrecen- Látókép
Péterfia dűlő 11.

GPS: É 47.57364°, K 21.46446°