Értékesítés kizárólag üzleteinkben történik, postai csomagküldésre nincs lehetőség. Címeink a kapcsolat menüpont alatt találhatóak. 

Virágföld

Virágföld
Virágföld
A virágföld helyes megválasztása alapfeltétele növényeink optimális fejlődésének. Kijelenthetjük, a sikeres kertészkedés alapja a megfelelő virágföld használata. A növények szükségleteiknek megfelelően más és más virágföldet igényelnek. Ez legfőképp a lakásban tartott szobanövényekre jellemző, de ne feledjük, a dísznövények gazdag kínálatában is találunk különböző talaj igényű fajokat. Átültetés, ültetés során mindig tájékozódjunk a növény igényeiről és ennek megfelelő közegbe kerüljön.
Egyértelműen speciális virágföldet igényelnek pl. a savanyú kémhatást igénylő cserjék, fák (áfonyák, hortenzia fajták, szelídgesztenye, rododendron család), a különleges összetételt igénylő virágok (orchidea, kaktusz). Az örökzöldek kedvelik az enyhén savanyú, tőzeges talajt, a muskátlik, balkonnövények a tápanyagban gazdag muskátliföldet, a zöldségfélékkel, palántákkal csodát művel a palántaföld.


Milyen a jó virágföld?

- laza szerkezetű, a növény gyökere tud szellőzni
- jó víztároló képességű
- a gyökereket tápanyaggal látja el (ásványi sók, mikro-és makroelemek)
- erőteljes fejlődést, bőséges virágzást biztosít

A folyamatos gazdag virágzás, intenzív fejlődés érdekében a virágföldekbe keverjünk tápanyagot (komposztált marhatrágyát, cofunát, tápoldatot), főleg edényben tartott növények esetén. Látványos eredmények érhetők el tápanyagok használatával. Össze sem hasonlítható egy gyenge minőségű és egy kiváló összetételű virágföldben való nevelés.
A virágföldek esetén is igaz a mondás, a minőség egyenes arányban áll az árral. Vásároljunk jó hírű, ismert márkájú földet. Az olcsó változatok gyakran még a virágföld szabványt sem teljesítik, a minőség nem állandó. Ilyet a komoly nagy gyártók nem engednek meg maguknak. Állandó, stabil minőséget produkálnak, hiszen a vásárló elégedettsége a fő célkitűzésük. Ilyen stabil, sok éve a piacon lévő gyártó a Florasca. A Florasca földekben eredményesen termeszthetők a virágos és levéldísznövények. A földkeverékek összeállítása tudományos munka eredménye. Ezen földek előnyös feltételeket teremtenek a növények számára, ritkábban kell átültetni őket, mert sokáig biztosítják a levegős, jó vízgazdálkodású talajszerkezetet, valamint a szükséges tápanyagokat. Földjeik bio minősítésűek, semmilyen vegyi kezelésen nem esnek át.


Típusok

Molnár Faiskola
Apafai áruda

Debrecen - Apafa
4-es főút 232 km

GPS: É 47.58681°, K 21.65466°
Gyümölcsfa nagykereskedelem

Debrecen- Látókép
Péterfia dűlő 11.

GPS: É 47.57364°, K 21.46446°
Keresse legfrissebb híreinket a Facebookon!