Értékesítés kizárólag üzleteinkben történik, postai csomagküldésre nincs lehetőség. Címeink a kapcsolat menüpont alatt találhatóak. 

Rezisztens szőlő oltvány

Rezisztens szőlő oltvány
Rezisztens szőlő oltvány
A rezisztens szőlő oltvány ültetése azoknak ideális, akiknek nincs ideje minden nap foglalkozni a szőlővel, mégis egészséges, jóízű gyümölcsöt szeretne az egész család, főként a gyermekek számára.
Ezek az otványok talajtól függetlenül bárhol termeszthetőek. Ahogy minden szőlőoltvány ültetésénél, itt is fontos kiemelni a szerves trágyák és az öntözés fontosságát.
Melyik szőlőt nem kell permetezni?
A rezisztens szőlőoltványok sokkal jobb toleranciát mutatnak 3 ádáz betegséggel szemben, melyek a lisztharmat, a peronoszpóra és a rothadás. Egyszóval a rezisztens fajták a gombás betegségekkel szembeni ellenállásuk miatt egy jó évjáratban akár permetezés nélkül, vagy minimális (évi 2-3 permetezéssel megvédhetők) növényvédelemmel termeszthetők.
Említésre méltó ezen fajták fagytűrése, mely sokkal kiemelkedőbb, mint az egyéb fajtáké. A rezisztens szőlőoltványok termése bioszőlőnek minősül, melyből biobor, bioszőlőlé kerülhet az asztalra, magyarán az egészséges életmódba illeszthető. Külön említésre méltó fajták a rezisztens körből a jól tárolható és szállítható Teréz, a muskotályos, nem rothadó Pölöskei muskotály, a korai érésű, vékonyhéjú Nero, a rezisztens fehér borszőlőknél a fagytűrő Bianca, a rezisztens vörös borszőlők közül a talajra és fekvésre nem igényes Medina. Kevés gondozással egészséges csemege- és borszőlő? A megoldás a rezisztens csemege- és borszőlő!
Rezisztens csemegeszőlő alatt azokat az étkezési szőlőket értjük, melyek a gombás betegségekkel szemben sokkal toleránsabbak, ezáltal minimális (évi 2-3) növényvédelemmel termeszthetők. Ennek köszönhetően egészséges gyümölcsöt fogyaszthatunk kora nyártól késő őszig. A rezisztens csemegeszőlő oltványokban egyre nagyobb a választék, fehér, vörös és kék színű bogyók egyaránt előfordulnak a fajták között. Rezisztens borszőlő a borszőlők egy kis csoportját foglalja össze, mely azoknak a termelőknek, kertbarátoknak ajánlott, akik biobort szeretnének előállítani kevés növényvédelemmel. Jó minőségű borhoz jó minőségű borszőlőre, bőséges termésre van szükség. Ennek alapfeltétele a jó alapanyag (rezisztens borszőlő oltvány), sok tápanyag és a víz.
A szabadgyökerű növények október végétől kaphatók! Áraink az Áfá-t tartalmazzák!


Fajták

Teréz (csemegeszőlő)

Teréz rezisztens szőlő oltvány
Árak
Apafai úti áruda:
Szabadgyökerű: 600,- Ft
Konténeres - Ft
Böszörményi úti áruda:
Szabadgyökerű: 600,- Ft
Konténeres: - Ft
Gyümölcs jellemzői: igen nagy, vállas, laza fürt, igen nagy, zöldessárga, napos oldalán rózsaszín, hamvas bogyók, húsa ropogós, húsos, lédús, héja vastag

Ültetési ideje: - szabadgyökerű szőlőoltvány március-április, illetve október-november
- konténeres szőlőoltvány márciustól novemberig

Oltvány jellemzői: bőtermő, erős növekedésű, fagytűrő, talaj és fekvés iránt nem igényes, rezisztens csemegeszőlő, azaz a gombás betegségeknek jól ellenáll, nem rothad, jól szállítható

Érési ideje: szeptember közepe

Metszése: A metszés célja egyrészt a művelési módnak megfelelő tőkeforma kialakítása, másrészt az éves rendszeres, kiegyenlített terméshozam biztosítása.
A művelésmód többféle lehet attól függően milyenre alakítjuk a tőke törzsét, melyen a tőke hajtásait, vesszőit neveljük.
A szőlő törzsét metszéssel alakítjuk ki céljainknak megfelelően, az így kialakított termőalapon végezzük el az éves metszést.  Többféle metszés lehetséges. Rövidcsapos (3-5 rügy), fél szálvesszős (6-8 rügy), és szálvesszős (9 vagy több rügy) metszést különböztetünk meg.
A metszésmódok helyes megválasztásával tervszerűen tudjuk irányítani a növény fejlődését, terméshozamát. Fontos szempont, hogy ne terheljük túl a tőkéinket, mert az károsan befolyásolja a minőséget, a következő évi termésmennyiséget, valamint a növény télállóságát. A szőlő metszése február-március hónapokban történjen.

Permetezése: évi 2-3 permetezés

Felhasználása: friss fogyasztás, lé, szörp, dzsem, befőtt, olaj, bor, gasztronómia, kozmetika

Esther (csemegeszőlő)

Esther rezisztens szőlő oltvány
Árak
Apafai úti áruda:
Szabadgyökerű: 600,- Ft
Konténeres: - Ft
Böszörményi úti áruda:
Szabadgyökerű: 600,- Ft
Konténeres: - Ft
Gyümölcs jellemzői: nagy, vállas, kissé tömött fürt, nagy, gömbölyű, sötétkék, erősen hamvas bogyó, húsa ropogós, húsos, héja vékony, olvadó, magja alig érezhető, finom zamatú

Ültetési ideje: - szabadgyökerű szőlőoltvány március-április, illetve október-november
- konténeres szőlőoltvány márciustól novemberig

Oltvány jellemzői: bőtermő, erős növekedésű, fagytűrő, talaj és fekvés iránt nem igényes, rezisztens csemegeszőlő, azaz a gombás betegségekkel szemben toleráns, kevésbé rothad, jól szállítható, piacos fajta

Érési ideje: augusztus eleje-közepe

Metszése: A metszés célja egyrészt a művelési módnak megfelelő tőkeforma kialakítása, másrészt az éves rendszeres, kiegyenlített terméshozam biztosítása. A művelésmód többféle lehet attól függően milyenre alakítjuk a tőke törzsét, melyen a tőke hajtásait, vesszőit neveljük. A szőlő törzsét metszéssel alakítjuk ki céljainknak megfelelően, az így kialakított termőalapon végezzük el az éves metszést.  Többféle metszés lehetséges. Rövidcsapos (3-5 rügy), fél szálvesszős (6-8 rügy), és szálvesszős (9 vagy több rügy) metszést különböztetünk meg.
A metszésmódok helyes megválasztásával tervszerűen tudjuk irányítani a növény fejlődését, terméshozamát. Fontos szempont, hogy ne terheljük túl a tőkéinket, mert az károsan befolyásolja a minőséget, a következő évi termésmennyiséget, valamint a növény télállóságát. A szőlő metszése február-március hónapokban történjen.

Permetezése: évi 2-3 permetezés

Felhasználása: friss fogyasztás, lé, szörp, dzsem, befőtt, olaj, bor, gasztronómia, kozmetika

Nero (csemegeszőlő)

Nero rezisztens szőlő oltvány
Árak
Apafai úti áruda:
Szabadgyökerű: 600,- Ft
Konténeres: 1.200,- Ft
Böszörményi úti áruda:
Szabadgyökerű: 600,- Ft
Konténeres: - Ft
Gyümölcs jellemzői: nagy, vállas, tömött fürt, bogyója ovális, középnagy, kék, hamvas, ropogós, héja vékony, olvadó

Ültetési ideje: - szabadgyökerű szőlőoltvány március-április, illetve október-november
- konténeres szőlőoltvány márciustól novemberig

Oltvány jellemzői: bőtermő, erős növekedésű, fagytűrő, talajra és fekvésre nem igényes, rezisztens csemegeszőlő, azaz a gombás betegségeknek jól ellenáll, jól szállítható

Érési ideje: augusztus közepe

Metszése: A metszés célja egyrészt a művelési módnak megfelelő tőkeforma kialakítása, másrészt az éves rendszeres, kiegyenlített terméshozam biztosítása.
A művelésmód többféle lehet attól függően milyenre alakítjuk a tőke törzsét, melyen a tőke hajtásait, vesszőit neveljük.
A szőlő törzsét metszéssel alakítjuk ki céljainknak megfelelően, az így kialakított termőalapon végezzük el az éves metszést.  Többféle metszés lehetséges. Rövidcsapos (3-5 rügy), fél szálvesszős (6-8 rügy), és szálvesszős (9 vagy több rügy) metszést különböztetünk meg.
A metszésmódok helyes megválasztásával tervszerűen tudjuk irányítani a növény fejlődését, terméshozamát. Fontos szempont, hogy ne terheljük túl a tőkéinket, mert az károsan befolyásolja a minőséget, a következő évi termésmennyiséget, valamint a növény télállóságát. A szőlő metszése február-március hónapokban történjen.

Permetezése: évi 2-3 permetezés

Felhasználása: friss fogyasztás, lé, szörp, dzsem, befőtt, olaj, bor, gasztronómia, kozmetika

Palatina (Augusztusi muskotály) (csemegeszőlő)

Palatina (Augusztusi muskotály) rezisztens szőlő oltvány
Árak
Apafai úti áruda:
Szabadgyökerű: 600,- Ft
Konténeres: - Ft
Böszörményi úti áruda:
Szabadgyökerű: 600,- Ft
Konténeres: - Ft
Gyümölcs jellemzői: középnagy, vállas, laza fürt, középnagy, zöldessárga, hamvas bogyók, húsa ropogós, íze muskotályos, héja középvastag

Ültetési ideje: - szabadgyökerű szőlőoltvány március-április, illetve október-november
- konténeres szőlőoltvány márciustól novemberig

Oltvány jellemzői: bőtermő, erős növekedésű, téli fagyoknak jól ellenáll, rezisztens csemegeszőlő, tehát a gombás betegségekkel szemben toleráns, talaj és fekvés iránt nem igényes, kevésbé rothad, jól szállítható

Érési ideje: augusztus vége

Metszése: A metszés célja egyrészt a művelési módnak megfelelő tőkeforma kialakítása, másrészt az éves rendszeres, kiegyenlített terméshozam biztosítása.
A művelésmód többféle lehet attól függően milyenre alakítjuk a tőke törzsét, melyen a tőke hajtásait, vesszőit neveljük.
A szőlő törzsét metszéssel alakítjuk ki céljainknak megfelelően, az így kialakított termőalapon végezzük el az éves metszést.  Többféle metszés lehetséges. Rövidcsapos (3-5 rügy), fél szálvesszős (6-8 rügy), és szálvesszős (9 vagy több rügy) metszést különböztetünk meg.
A metszésmódok helyes megválasztásával tervszerűen tudjuk irányítani a növény fejlődését, terméshozamát. Fontos szempont, hogy ne terheljük túl a tőkéinket, mert az károsan befolyásolja a minőséget, a következő évi termésmennyiséget, valamint a növény télállóságát. A szőlő metszése február-március hónapokban történjen.

Permetezése: évi 2-3 permetezés

Felhasználása: friss fogyasztás, lé, szörp, dzsem, befőtt, olaj, bor, gasztronómia, kozmetika

Fanny (csemegeszőlő) (Jelenleg nem kapható!)

Fanny rezisztens szőlő oltvány
Árak
Apafai úti áruda:
Szabadgyökerű:- Ft
Konténeres: - Ft
Böszörményi úti áruda:
Szabadgyökerű: - Ft
Konténeres: - Ft
Gyümölcs jellemzői: igen nagy, ágas, laza fürt, nagy, gömbölyű, fehéressárga, hamvas bogyók, húsa kemény, ropogós, héja, magja alig érezhető

Ültetési ideje: - szabadgyökerű szőlőoltvány március-április, illetve október-november
- konténeres szőlőoltvány márciustól novemberig

Oltvány jellemzői: bőtermő, erős növekedésű, kedvező érés, a fürtök egyszerre érnek be, könnyen szüretelhető, rezisztens csemegeszőlő, vagyis a gombás betegségeknek jól ellenáll, fagytűrő, nem rothad, nagyon szép fürtje miatt piacos fajta, jól szállítható, csomagolható

Érési ideje: szeptember eleje

Metszése: A metszés célja egyrészt a művelési módnak megfelelő tőkeforma kialakítása, másrészt az éves rendszeres, kiegyenlített terméshozam biztosítása. A művelésmód többféle lehet attól függően milyenre alakítjuk a tőke törzsét, melyen a tőke hajtásait, vesszőit neveljük. A szőlő törzsét metszéssel alakítjuk ki céljainknak megfelelően, az így kialakított termőalapon végezzük el az éves metszést.  Többféle metszés lehetséges. Rövidcsapos (3-5 rügy), fél szálvesszős (6-8 rügy), és szálvesszős (9 vagy több rügy) metszést különböztetünk meg.
A metszésmódok helyes megválasztásával tervszerűen tudjuk irányítani a növény fejlődését, terméshozamát. Fontos szempont, hogy ne terheljük túl a tőkéinket, mert az károsan befolyásolja a minőséget, a következő évi termésmennyiséget, valamint a növény télállóságát. A szőlő metszése február-március hónapokban történjen.

Permetezése: évi 2-3 permetezés

Felhasználása: friss fogyasztás, lé, szörp, dzsem, befőtt, olaj, bor, gasztronómia, kozmetika

Moldova (csemegeszőlő)

Moldova rezisztens szőlő oltvány
Árak
Apafai úti áruda:
Szabadgyökerű: 600,- Ft
Konténeres: - Ft
Böszörményi úti áruda:
Szabadgyökerű: 600,- Ft
Konténeres: - Ft
Gyümölcs jellemzői: nagy, vállas, laza fürt, nagy, sötétkék, ovális, hamvas, ropogós, tetszetős, kellemes ízű bogyók, héja vastag

Ültetési ideje: - szabadgyökerű szőlőoltvány március-április, illetve október-november
- konténeres szőlőoltvány márciustól novemberig

Oltvány jellemzői: bőtermő, erős növekedésű, fagytűrő, rezisztens csemegeszőlő, tehát a gombás betegségeknek jól ellenáll, jól tárolható (egészen tavaszig), jól szállítható, piacos fajta, lugasnak kiváló

Érési ideje: október eleje-közepe

Metszése: A metszés célja egyrészt a művelési módnak megfelelő tőkeforma kialakítása, másrészt az éves rendszeres, kiegyenlített terméshozam biztosítása.
A művelésmód többféle lehet attól függően milyenre alakítjuk a tőke törzsét, melyen a tőke hajtásait, vesszőit neveljük.
A szőlő törzsét metszéssel alakítjuk ki céljainknak megfelelően, az így kialakított termőalapon végezzük el az éves metszést.  Többféle metszés lehetséges. Rövidcsapos (3-5 rügy), fél szálvesszős (6-8 rügy), és szálvesszős (9 vagy több rügy) metszést különböztetünk meg.
A metszésmódok helyes megválasztásával tervszerűen tudjuk irányítani a növény fejlődését, terméshozamát. Fontos szempont, hogy ne terheljük túl a tőkéinket, mert az károsan befolyásolja a minőséget, a következő évi termésmennyiséget, valamint a növény télállóságát. A szőlő metszése február-március hónapokban történjen.

Permetezése: évi 2-3 permetezés

Felhasználása: friss fogyasztás, lé, szörp, dzsem, befőtt, olaj, bor, gasztronómia, kozmetika

Pölöskei muskotály (csemegeszőlő)

Pölöskei muskotály rezisztens szőlő oltvány
Árak
Apafai úti áruda:
Szabadgyökerű: 600,- Ft
Konténeres: - Ft
Böszörményi úti áruda:
Szabadgyökerű: 600,- Ft
Konténeres: - Ft
Gyümölcs jellemzői: fürtje nagy, ágas, laza, bogyója nagy, megnyúlt, gömbölyű, sárgászöld, kissé hamvas, húsa ropogós, édes, muskotályos, héja középvastag, magja alig érezhető

Ültetési ideje: - szabadgyökerű szőlőoltvány március-április, illetve október-november
- konténeres szőlőoltvány márciustól novemberig

Oltvány jellemzői: bőtermő, nem rothad, rezisztens csemegeszőlő, azaz a gombás betegségekkel szemben toleráns, talaj iránt nem igényes, jól szállítható, jól tárolható, piacos fajta, finom must és bor készülhet belőle (kettős hasznosítású)

Érési ideje: szeptember közepe

Metszése: A metszés célja egyrészt a művelési módnak megfelelő tőkeforma kialakítása, másrészt az éves rendszeres, kiegyenlített terméshozam biztosítása. A művelésmód többféle lehet attól függően milyenre alakítjuk a tőke törzsét, melyen a tőke hajtásait, vesszőit neveljük. A szőlő törzsét metszéssel alakítjuk ki céljainknak megfelelően, az így kialakított termőalapon végezzük el az éves metszést.  Többféle metszés lehetséges. Rövidcsapos (3-5 rügy), fél szálvesszős (6-8 rügy), és szálvesszős (9 vagy több rügy) metszést különböztetünk meg.
A metszésmódok helyes megválasztásával tervszerűen tudjuk irányítani a növény fejlődését, terméshozamát. Fontos szempont, hogy ne terheljük túl a tőkéinket, mert az károsan befolyásolja a minőséget, a következő évi termésmennyiséget, valamint a növény télállóságát. A szőlő metszése február-március hónapokban történjen.

Permetezése: évi 2-3 permetezés

Felhasználása: friss fogyasztás, lé, szörp, dzsem, befőtt, olaj, bor, gasztronómia, kozmetika

Flóra (csemegeszőlő)

Flóra rezisztens szőlő oltvány
Árak
Apafai úti áruda:
Szabadgyökerű: 600,- Ft
Konténeres: - Ft
Böszörményi úti áruda:
Szabadgyökerű: 600,- Ft
Konténeres: - Ft
Gyümölcs jellemzői: bogyója nagy, ovális, sötét húspiros, enyhén hamvas, vékonyhéjú, lédús, magja alig érezhető, fürtje igen nagy, ágas, közepes mértékben tömött, édes

Ültetési ideje: - szabadgyökerű szőlőoltvány március-április, illetve október-november
- konténeres szőlőoltvány márciustól novemberig

Oltvány jellemzői: bőtermő, kifejezetten fagytűrő, betegségekkel szemben jól ellenáll, 2-3 permetezéssel jól megvédhető. Erős növekedése miatt lugasnak alkalmas. Rendkívül piacos tetszetős fürtjei miatt, jól szállítható.

Érési ideje: szeptember közepe

Metszése: A metszés célja egyrészt a művelési módnak megfelelő tőkeforma kialakítása, másrészt az éves rendszeres, kiegyenlített terméshozam biztosítása. A művelésmód többféle lehet attól függően milyenre alakítjuk a tőke törzsét, melyen a tőke hajtásait, vesszőit neveljük. A szőlő törzsét metszéssel alakítjuk ki céljainknak megfelelően, az így kialakított termőalapon végezzük el az éves metszést.  Többféle metszés lehetséges. Rövidcsapos (3-5 rügy), fél szálvesszős (6-8 rügy), és szálvesszős (9 vagy több rügy) metszést különböztetünk meg.
A metszésmódok helyes megválasztásával tervszerűen tudjuk irányítani a növény fejlődését, terméshozamát. Fontos szempont, hogy ne terheljük túl a tőkéinket, mert az károsan befolyásolja a minőséget, a következő évi termésmennyiséget, valamint a növény télállóságát. A szőlő metszése február-március hónapokban történjen.

Permetezése: évi 2-3 permetezés

Felhasználása: friss fogyasztás, lé, szörp, dzsem, befőtt, olaj, bor, gasztronómia, kozmetika

Lidi (csemegeszőlő)

Lidi rezisztens szőlő oltvány
Árak
Apafai úti áruda:
Szabadgyökerű: 600,- Ft
Konténeres: - Ft
Böszörményi úti áruda:
Szabadgyökerű: - Ft
Konténeres: - Ft
Gyümölcs jellemzői: bogyója középnagy, kissé ovális, húspiros, enyhén hamvas, héja vékony és olvadó, húsa ropogós, magja alig érezhető, kellemes aromájú, fürtje középnagy, vállas, közepesen tömött

Ültetési ideje: - szabadgyökerű szőlőoltvány március-április, illetve október-november
- konténeres szőlőoltvány márciustól novemberig

Oltvány jellemzői: erős növekedésű, bőtermő, fagytűrése kiemelkedő, nem rothad, kevés permetezéssel (2-3x) megvédhető, zöldmunkája egyszerű. Piaci értékét egyenletesen színeződő, tetszetős, szép, húspiros bogyóinak köszönheti. Könnyen csomagolható, jól szállítható.

Érési ideje: korai érésű, augusztus 2. felében szüretelhető

Metszése: A metszés célja egyrészt a művelési módnak megfelelő tőkeforma kialakítása, másrészt az éves rendszeres, kiegyenlített terméshozam biztosítása. A művelésmód többféle lehet attól függően milyenre alakítjuk a tőke törzsét, melyen a tőke hajtásait, vesszőit neveljük. A szőlő törzsét metszéssel alakítjuk ki céljainknak megfelelően, az így kialakított termőalapon végezzük el az éves metszést.  Többféle metszés lehetséges. Rövidcsapos (3-5 rügy), fél szálvesszős (6-8 rügy), és szálvesszős (9 vagy több rügy) metszést különböztetünk meg.
A metszésmódok helyes megválasztásával tervszerűen tudjuk irányítani a növény fejlődését, terméshozamát. Fontos szempont, hogy ne terheljük túl a tőkéinket, mert az károsan befolyásolja a minőséget, a következő évi termésmennyiséget, valamint a növény télállóságát. A szőlő metszése február-március hónapokban történjen.

Permetezése: évi 2-3 permetezés

Felhasználása: friss fogyasztás, lé, szörp, dzsem, befőtt, olaj, bor, gasztronómia, kozmetika

Angéla (csemegeszőlő)

Angéla rezisztens szőlő oltvány
Árak
Apafai úti áruda:
Szabadgyökerű: 600,- Ft
Konténeres: - Ft
Böszörményi úti áruda:
Szabadgyökerű: 600,- Ft
Konténeres: - Ft
Gyümölcs jellemzői: fürtje igen nagy (450 g), vállas, enyhén tömött, bogyója szintén nagy, ovális, sárgás-fehér, hamvas, lédús, húsa ropogós, héja középvastag, magja fogyasztáskor nem zavaró, kellemes aromájú

Ültetési ideje: - szabadgyökerű szőlőoltvány március-április, illetve október-november
- konténeres szőlőoltvány márciustól novemberig

Oltvány jellemzői: Fekvésre nem igényes, téltűrése kiváló, rezisztens fajta, azaz lisztharmattal és peronoszpórával szemben jól védekezik. Rothadásra nem érzékeny. Bőtermő, erős növekedésű, ezért lugasművelésre is alkalmas. Piaci értékét látványos fürtje adja, kifejezetten jól tárolható és szállítható.

Érési ideje: késői érésű fajta, október elején - közepén fogyasztható

Metszése: A metszés célja egyrészt a művelési módnak megfelelő tőkeforma kialakítása, másrészt az éves rendszeres, kiegyenlített terméshozam biztosítása. A művelésmód többféle lehet attól függően milyenre alakítjuk a tőke törzsét, melyen a tőke hajtásait, vesszőit neveljük. A szőlő törzsét metszéssel alakítjuk ki céljainknak megfelelően, az így kialakított termőalapon végezzük el az éves metszést. Többféle metszés lehetséges. Rövidcsapos (3-5 rügy), fél szálvesszős (6-8 rügy), és szálvesszős (9 vagy több rügy) metszést különböztetünk meg.
A metszésmódok helyes megválasztásával tervszerűen tudjuk irányítani a növény fejlődését, terméshozamát. Fontos szempont, hogy ne terheljük túl a tőkéinket, mert az károsan befolyásolja a minőséget, a következő évi termésmennyiséget, valamint a növény télállóságát. A szőlő metszése február-március hónapokban történjen.

Permetezése: ellenálló fajta, évi 2-3 növényvédelemmel megvédhető

Felhasználása: fogyasztás, lé, szörp, dzsem, befőtt, olaj, bor, gasztronómia, kozmetika

Vénusz (magnélküli csemegeszőlő)

Vénusz magnélküli szőlő oltvány
Árak
Apafai úti áruda:
Szabadgyökerű: 700,- Ft
Konténeres: - Ft
Böszörményi úti áruda:
Szabadgyökerű: 700,- Ft
Konténeres: - Ft
Gyümölcs jellemzői: fürtje középnagy, kb. 200 g, kissé hengeres alakú, közepesen tömött, bogyója középnagy, kék, gömbölyű, húsos, lédús, nagyon finom muskotályos ízű

Ültetés ideje: - szabadgyökerű szőlőoltvány március-április, illetve október-november
- konténeres szőlőoltvány márciustól novemberig

Oltvány jellemzői: nagyon bőtermő, erős növekedésű, védett, meleg fekvésbe ültessük. Nagy előnye betegségekkel szembeni ellenálló képessége, mely ritka a mazsola szőlők között, évi 2-3 permetezéssel megvédhető. Fagytűrő képessége kiemelkedő. Hosszú ideig tárolható, akár október elejéig is tőkén tartható.

Érési ideje: korai magnélküli fajta, augusztusban érik

Metszése: A metszés célja egyrészt a művelési módnak megfelelő tőkeforma kialakítása, másrészt az éves rendszeres, kiegyenlített terméshozam biztosítása.
A művelésmód többféle lehet attól függően milyenre alakítjuk a tőke törzsét, melyen a tőke hajtásait, vesszőit neveljük.
A szőlő törzsét metszéssel alakítjuk ki céljainknak megfelelően, az így kialakított termőalapon végezzük el az éves metszést. Többféle metszés lehetséges. Rövidcsapos (3-5 rügy), fél szálvesszős (6-8 rügy), és szálvesszős (9 vagy több rügy) metszést különböztetünk meg.
A metszésmódok helyes megválasztásával tervszerűen tudjuk irányítani a növény fejlődését, terméshozamát. Fontos szempont, hogy ne terheljük túl a tőkéinket, mert az károsan befolyásolja a minőséget, a következő évi termésmennyiséget, valamint a növény télállóságát. A szőlő metszése február-március hónapokban történjen.

Permetezése: évi 2-3 permetezéssel megvédhető

Felhasználás: friss fogyasztás, gyümölcslé, aszalás, mazsola, édesítés

Bianca (borszőlő)

Bianca rezisztens szőlő oltvány
Árak
Apafai úti áruda:
Szabadgyökerű: 600,- Ft
Konténeres: 1.200,- Ft
Böszörményi úti áruda:
Szabadgyökerű: - Ft
Konténeres: - Ft
Gyümölcs jellemzői: kicsi, laza fürt, középnagy, gömbölyű, hamvas, zöldessárga bogyók, húsa ropogós, héja vastag

Ültetési ideje: - szabadgyökerű szőlőoltvány március-április, illetve október-november
- konténeres szőlőoltvány márciustól novemberig

Oltvány jellemzői: fagytűrő, bőtermő, rezisztens borszőlő, azaz a gombás betegségekkel szemben jól ellenáll, bőtermő, talaj és fekvés iránt nem igényes, nem rothad

Érési ideje: szeptember eleje

Metszése: A metszés célja egyrészt a művelési módnak megfelelő tőkeforma kialakítása, másrészt az éves rendszeres, kiegyenlített terméshozam biztosítása.
A művelésmód többféle lehet attól függően milyenre alakítjuk a tőke törzsét, melyen a tőke hajtásait, vesszőit neveljük.
A szőlő törzsét metszéssel alakítjuk ki céljainknak megfelelően, az így kialakított termőalapon végezzük el az éves metszést.  Többféle metszés lehetséges. Rövidcsapos (3-5 rügy), fél szálvesszős (6-8 rügy), és szálvesszős (9 vagy több rügy) metszést különböztetünk meg.
A metszésmódok helyes megválasztásával tervszerűen tudjuk irányítani a növény fejlődését, terméshozamát. Fontos szempont, hogy ne terheljük túl a tőkéinket, mert az károsan befolyásolja a minőséget, a következő évi termésmennyiséget, valamint a növény télállóságát. A szőlő metszése február-március hónapokban történjen.

Permetezése: évi 2-3 permetezéssel megvédhető

Felhasználása: must, bor

Bora: alkoholban gazdag, testes minőségi bor, savai finomak

Zala gyöngye (borszőlő)

Zala gyöngye rezisztens szőlő oltvány
Árak
Apafai úti áruda:
Szabadgyökerű: 600,- Ft
Konténeres: - Ft
Böszörményi úti áruda:
Szabadgyökerű: 600,- Ft
Konténeres: - Ft
Gyümölcs jellemzői: nagy, ágas, laza fürt, bogyója középnagy, megnyúlt, zöldesfehér, hamvas, húsa ropogós, húsos, héja középvastag

Ültetési ideje: - szabadgyökerű szőlőoltvány március-április, illetve október-november
- konténeres szőlőoltvány márciustól novemberig

Oltvány jellemzői: bőtermő, rezisztens borszőlő, tehát a gombás betegségeknek jól ellenáll, nem rothad, fekvés és talaj iránt nem igényes, fagytűrő

Érési ideje: szeptember eleje

Metszése: A metszés célja egyrészt a művelési módnak megfelelő tőkeforma kialakítása, másrészt az éves rendszeres, kiegyenlített terméshozam biztosítása. A művelésmód többféle lehet attól függően milyenre alakítjuk a tőke törzsét, melyen a tőke hajtásait, vesszőit neveljük. A szőlő törzsét metszéssel alakítjuk ki céljainknak megfelelően, az így kialakított termőalapon végezzük el az éves metszést.  Többféle metszés lehetséges. Rövidcsapos (3-5 rügy), fél szálvesszős (6-8 rügy), és szálvesszős (9 vagy több rügy) metszést különböztetünk meg.
A metszésmódok helyes megválasztásával tervszerűen tudjuk irányítani a növény fejlődését, terméshozamát. Ne terheljük túl a tőkéinket, mert az károsan befolyásolja a minőséget, a következő évi termésmennyiséget, valamint a növény télállóságát. A metszést február-március-ban végezzük.

Permetezése: évi 2-3 permetezéssel megvédhető

Felhasználása: kettős hasznosítású, így friss fogyasztásra is alkalmas, valamint must és bor készítésére

Bora: jellegzetes zamatú és illatú, diszkréten illatos, lágy karakterű asztali bor

Medina (borszőlő)

Medina rezisztens szőlő oltvány
Árak
Apafai úti áruda:
Szabadgyökerű: 600,- Ft
Konténeres: - Ft
Böszörményi úti áruda:
Szabadgyökerű: - Ft
Konténeres: - Ft
Gyümölcs jellemzői: középnagy, vállas, tömött fürt, kicsi, gömbölyű, kék, hamvas, húsa olvadó, héja vékony, olvadó

Ültetési ideje: - szabadgyökerű szőlőoltvány március-április, illetve október-november
- konténeres szőlőoltvány márciustól novemberig

Oltvány jellemzői: fagytűrő, bőtermő, középerős növekedésű, rezisztens borszőlő, vagyis jól ellenáll a gombás betegségeknek, talaj és fekvés iránt nem igényes, nem rothad

Érési ideje: szeptember eleje

Metszése: A metszés célja egyrészt a művelési módnak megfelelő tőkeforma kialakítása, másrészt az éves rendszeres, kiegyenlített terméshozam biztosítása.
A művelésmód többféle lehet attól függően milyenre alakítjuk a tőke törzsét, melyen a tőke hajtásait, vesszőit neveljük.
A szőlő törzsét metszéssel alakítjuk ki céljainknak megfelelően, az így kialakított termőalapon végezzük el az éves metszést.  Többféle metszés lehetséges. Rövidcsapos (3-5 rügy), fél szálvesszős (6-8 rügy), és szálvesszős (9 vagy több rügy) metszést különböztetünk meg.
A metszésmódok helyes megválasztásával tervszerűen tudjuk irányítani a növény fejlődését, terméshozamát. Ne terheljük túl a tőkéinket, mert az károsan befolyásolja a minőséget, a következő évi termésmennyiséget, valamint a növény télállóságát. Metszése február-március-ban történjen.

Permetezése: évi 2-3 permetezéssel megvédhető

Felhasználása: must, bor

Bora: kissé lágy, jellegzetes zamatú asztali bor, rozé bor készítésére is alkalmas
Árudáink
Apafai áruda

Debrecen - Apafa
4-es főút 232 km

GPS: É 47.58681°, K 21.65466°
Böszörményi úti Áruda

Debrecen
Böszörményi út 144.

GPS: É 47.55335°, K 21.60835°
Gyümölcsfa nagykereskedelem

Debrecen- Látókép
Péterfia dűlő 11.

GPS: É 47.57346°, K 21.46531°