Értékesítés kizárólag üzleteinkben történik, postai csomagküldésre nincs lehetőség. Címeink a kapcsolat menüpont alatt találhatóak. 

Szerves trágya

Szerves trágya
Szerves trágya
A szerves trágya használata a földművelés legrégebbi és egyik legértékesebb munkája. Az állattenyésztésben képződő szerves anyagokat (istállótrágya, hígtrágya, marhatrágya, baromfitrágya) az emberiség régóta ismeri és kamatoztatja. Az istállótrágya az összes szerves anyag közül a legkomplexebb hatású trágyaanyag. Kiváló hatással van a talajra és a termesztett növényekre egyaránt, ennek eredményeképp javul a talajszerkezet, gyarapodik a termésmennyiség, stabilabbá válik a termelés. Gyakorlati tapasztalatok igazolják, hogy az istállótrágyázás nem elhanyagolható az intenzív növénytermesztésben sem, a rendszeresen kijuttatott szerves anyag hatására a termések kiegyensúlyozottabbak és stabilabbak.
A szerves trágyát ősszel érdemes kijuttatni és ásással a talajba forgatni, ezáltal a szerves anyag tavaszig elbomlik, a növények pedig tápanyaghoz jutnak. Kötöttebb talajokon 2-3 évente, laza, homokos talajokon 1-2 évente érdemes szerves trágyázni. Hatása több éven át tart, általában 2-4 év, a kijuttatott tápanyagok apránként válnak a növények számára felvehetővé.
Az utóbbi években az istállótrágya beszerzése nehézkessé vált a kevesebb állattartás miatt. A kiskert tulajdonosok számára jó minőségű, zsákos formában kapható szerves trágyák, komposztált marhatrágyák állnak rendelkezésre, elérve azt az optimális hatást, melyet az istállótrágya nyújtott.

Miért használjunk mindenképp szerves trágyát a kertben?

- javítja a talaj szerkezetét, befolyásolja a talaj kémiai és fizikai sajátosságait
- nagyszerű hatással van a talaj pufferoló képességére
- a talaj biológiai tulajdonságait is kedvezően befolyásolja, aktív talajéletet eredményez
- elbomlás során a keletkező széndioxid hozzájárul a tápanyagok oldódásához
- vitaminokat, hormonokat juttat a talajba, melyek jó hatással vannak a talaj mikroflórájára
- a talaj humuszanyag tartalmát is gazdagítja
- növeli a talaj mikro- és makroelem mennyiségét

Mindenképp használjunk szerves trágyát homokos, gyenge minőségű talajokon, azonban még a humuszban gazdag talajok is meghálálják a szerves anyagot.


Típusok

Molnár Faiskola
Apafai áruda

Debrecen - Apafa
4-es főút 232 km

GPS: É 47.58681°, K 21.65466°
Gyümölcsfa nagykereskedelem

Debrecen- Látókép
Péterfia dűlő 11.

GPS: É 47.57364°, K 21.46446°
Keresse legfrissebb híreinket a Facebookon!