Értékesítés kizárólag üzleteinkben történik, postai csomagküldésre nincs lehetőség. Címeink a kapcsolat menüpont alatt találhatóak. 

Barackfa

Barackfa
Barackfa
A barackfa alacsony termetű fa, jellegzetes koronalakkal. Legtermészetesebb alanya a saját magonca, a vadőszibarack, melyre oltott nemes fajták mindenféle talajon megélnek, és fagytűrőbbek is.
Gyümölcse kerek, szabályos, a sárgától egészen a pirosig. Ízletes, lédús húsa teszi igazán kedveltté minden korosztály körében.
A bennük található vitaminoknak, ásványi-anyagoknak, nyomelemeknek köszönhetően egészségtani hatásuk is jelentős. Jellegzetes íze karotin tartalmának köszönhető, mely kedvező sejtvédelmet, jó közérzetet biztosít.
Barackon belül megkülönböztetünk őszi-, sárgabarackot és nektarint, más néven kopasz barackot.
Őszibarackon belül a hússzín alapján két típust különböztetünk meg. Az első csoportba tartoznak a sárga húsúak, melyek általában édesebbek, magasabb cukortartalmúak, könnyebben szállíthatóak. A másik csoportba tartoznak a fehér húsúak, melyek lédúsak, zamatosak, fűszeresek, de érzékenyebbek a nyomódásra. Megkülönböztethetünk még magvaváló és duránci, azaz maghoz kötött fajtákat. A korai fajták még nem magvaválóak, ezek friss fogyasztásra alkalmasak, míg a későbbi, nagyobb termésűek már magvaválóak, ezekből készülnek a legfinomabb befőttek.
A sárgabarack, más néven kajszibarack felhasználásában vezet a gyümölcsök között. A hazai földeken termesztett gyümölcsök íze páratlan, főleg a belőle készült sok finomság.
Molnár Faiskola
Apafai áruda

Debrecen - Apafa
4-es főút 232 km

GPS: É 47.58681°, K 21.65466°
Gyümölcsfa nagykereskedelem

Debrecen- Látókép
Péterfia dűlő 11.

GPS: É 47.57364°, K 21.46446°
Keresse legfrissebb híreinket a Facebookon!