Értékesítés kizárólag üzleteinkben történik, postai csomagküldésre nincs lehetőség. Címeink a kapcsolat menüpont alatt találhatóak. 

Borszőlő oltvány

Borszőlő oltvány
Borszőlő oltvány
A borszőlő oltvány kettős hasznosítású növény. Gyors növekedésének köszönhetően -az oltványok mindig gyorsabban nőnek- hamar látványos lugast képez, terméséből must, bor és egyéb finomságok készülhetnek. A mérték az érték - a borszőlőből készült bor (főleg a házi!) kifejezetten egészséges, ha kis mennyiségben fogyasztjuk. Egy finom ebéd vagy vacsora után elfogyasztott jó minőségű bornak élvezeti értékén túl, egészségvédő hatása is van. A borszőlő színét tekintve megkülönböztetünk fehér és vörös (kék) borszőlőket. Borszőlőink rengeteg ásványi anyagot, vitaminokat tartalmaznak. Vérképző, vértisztító és méregtelenítő hatásuk elismert. Jó bor csak jó szőlőből van! Biztosítsunk tápanyagban, szerves trágyában gazdag, valamint jó vízgazdálkodású talajt a borszőlő oltványaink számára, ennek köszönhetően jó minőségű szőlőt szüretelhetünk.
Érdemes azokat a fajtákat telepíteni, amelyek biztonságosan, jól teremnek, nem rothadnak, és jó a téli fagytűrő képességük. Ha nem szeretnénk sok növényvédelmet alkalmazni a gombás betegségekkel szemben, akkor válasszuk a rezisztens borszőlő oltványokat, melyek évi 2-3 permetezéssel (biotermesztésben használható kíméletes vegyszerekkel) megvédhetők.
Néhány kiváló fajta a fehér borszőlők közül: Irsai Olivér, Cserszegi fűszeres, a rezisztens Bianca, a vörös borszőlők közül: Kékfrankos, Kékoportó, Merlot, a hamvas, jellegzetes ízű, direkttermő Othello, a rezisztens Medina. Amennyiben nem húz a szívünk kizárólagosan a vörös vagy a fehérborokhoz, érdemes vörös és a fehér borszőlőfajtákból is ültetni a borkedvelőknek, tapasztalatot szerezni az adott talajon mely fajták érzik jól magukat. Vörös borszőlő fajták kiválasztásakor vegyük figyelembe, az ültetési hely talaj- és fényviszonyait, érési időket, fagytűrő képességeiket, gondozási igényeiket és ennek megfelelően válasszunk. Ültessük védett, napos, lehetőleg déli fekvésbe, tápanyagban gazdag, jó vízgazdálkodású talajba. Vásároljunk oltványokat, melyek hamarabb teremnek, és megbízhatóak.
Fehér borszőlő oltványok között azok is találnak kedvükre valót, akik nem kifejezetten borkészítésre vágynak. Némely fehér borszőlő típus ellenállóbb egyes csemegeszőlő fajtáknál. Muskotályos, rezisztens, lugasnak való, fagytűrő, minden igényt kielégítő fajták sorakoznak.
A szabadgyökerű növények október végétől kaphatók! Áraink az Áfá-t tartalmazzák!


Fajták

Merlot (vörös) (Jelenleg nem kapható)

Merlot borszőlő oltvány
Árak
Apafai úti áruda:
Szabadgyökerű: - Ft
Konténeres: - Ft
Böszörményi úti áruda:
Szabadgyökerű: - Ft
Konténeres: - Ft
Gyümölcs jellemzői: ágas, laza, középnagy fürt, gömbölyű, kicsi, kék, kifejezetten hamvas bogyók, húsa puha, leves, olvadó, héja középvastag

Ültetési ideje: - szabadgyökerű szőlőoltvány március-április, illetve október-november
- konténeres szőlőoltvány márciustól novemberig

Oltvány jellemzői: vörös borszőlő, mely erős növekedésű, talaj és fekvés iránt igényes, kevésbé rothad, szárazságot elviseli

Érési ideje: október eleje

Metszése: A metszés célja egyrészt a művelési módnak megfelelő tőkeforma kialakítása, másrészt az éves rendszeres, kiegyenlített terméshozam biztosítása. A művelésmód többféle lehet attól függően milyenre alakítjuk a tőke törzsét, melyen a tőke hajtásait, vesszőit neveljük. A szőlő törzsét metszéssel alakítjuk ki céljainknak megfelelően, az így kialakított termőalapon végezzük el az éves metszést.  Többféle metszés lehetséges. Rövidcsapos (3-5 rügy), fél szálvesszős (6-8 rügy), és szálvesszős (9 vagy több rügy) metszést különböztetünk meg.
A metszésmódok helyes megválasztásával tervszerűen tudjuk irányítani a növény fejlődését, terméshozamát. Fontos szempont, hogy ne terheljük túl a tőkéinket, mert az károsan befolyásolja a minőséget, a következő évi termésmennyiséget, valamint a növény télállóságát. A metszés február-március-ban történjen.

Permetezése: április végétől októberig 2 hetente, de esős időszakban akár hetente felszívódó és felszínen ható vegyszerekkel

Felhasználása: must, bor

Bora: kellemes illatú, rendkívül finom zamatú, tüzes, telt, harmonikus, bársonyos csersavtartalmú, kellemesen fanyar minőségi vörösbor

Cabernet Sauvignon (vörös) (Jelenleg nem kapható)

Cabernet Sauvignon borszőlő oltvány
Árak
Apafai úti áruda:
Szabadgyökerű: - Ft
Konténeres: - Ft
Böszörményi úti áruda:
Szabadgyökerű: - Ft
Konténeres: - Ft
Gyümölcs jellemzői: kicsi, ágas, vállas fürt, kicsi, gömbölyű, kék, kifejezetten hamvas bogyó, húsa puha, leves, olvadó, héja vastag

Ültetési ideje: - szabadgyökerű szőlőoltvány március-április, illetve október-november
- konténeres szőlőoltvány márciustól novemberig

Oltvány jellemzői: vörös borszőlő, mely erős növekedésű, fagytűrő, szárazságra, rothadásra nem érzékeny, közepes talaj-és tápanyagigény

Érési ideje: október eleje

Metszése: A metszés célja egyrészt a művelési módnak megfelelő tőkeforma kialakítása, másrészt az éves rendszeres, kiegyenlített terméshozam biztosítása. A művelésmód többféle lehet attól függően milyenre alakítjuk a tőke törzsét, melyen a tőke hajtásait, vesszőit neveljük. A szőlő törzsét metszéssel alakítjuk ki céljainknak megfelelően, az így kialakított termőalapon végezzük el az éves metszést.  Többféle metszés lehetséges. Rövidcsapos (3-5 rügy), fél szálvesszős (6-8 rügy), és szálvesszős (9 vagy több rügy) metszést különböztetünk meg.
A metszésmódok helyes megválasztásával tervszerűen tudjuk irányítani a növény fejlődését, terméshozamát. Fontos szempont, hogy ne terheljük túl a tőkéinket, mert az károsan befolyásolja a minőséget, a következő évi termésmennyiséget, valamint a növény télállóságát. A szőlő metszése február-márciushónapokban történjen.

Permetezése: április végétől októberig 2 hetente, de esős időszakban akár hetente felszívódó és felszínen ható vegyszerekkel

Felhasználása: must, bor

Bora: illatos, finom ízű, jellegzetes zamatú, bársonyos, testes, kiváló minőségű vörösbor

Kékfrankos (vörös) (Jelenleg nem kapható)

Kékfrankos borszőlő oltvány
Árak
Apafai úti áruda:
Szabadgyökerű: - Ft
Konténeres: - Ft
Böszörményi úti áruda:
Szabadgyökerű: - Ft
Konténeres: - Ft
Gyümölcs jellemzői: vállas, középnagy, tömött fürt, középnagy, hamvas, kék bogyó, húsa puha, leves, olvadó, héja vastag

Ültetési ideje: - szabadgyökerű szőlőoltvány március-április, illetve október-november
- konténeres szőlőoltvány márciustól novemberig

Oltvány jellemzői: vörös borszőlő, mely közepesen bőtermő, fekvés és talaj iránt nem igényes, viszonylag fagy-és szárazságtűrő, nem rothad, megbízhatóan jól terem

Érési ideje: szeptember vége

Metszése: A metszés célja egyrészt a művelési módnak megfelelő tőkeforma kialakítása, másrészt az éves rendszeres, kiegyenlített terméshozam biztosítása. A művelésmód többféle lehet attól függően milyenre alakítjuk a tőke törzsét, melyen a tőke hajtásait, vesszőit neveljük. A szőlő törzsét metszéssel alakítjuk ki céljainknak megfelelően, az így kialakított termőalapon végezzük el az éves metszést.  Többféle metszés lehetséges. Rövidcsapos (3-5 rügy), fél szálvesszős (6-8 rügy), és szálvesszős (9 vagy több rügy) metszést különböztetünk meg.
A metszésmódok helyes megválasztásával tervszerűen tudjuk irányítani a növény fejlődését, terméshozamát. Fontos szempont, hogy ne terheljük túl a tőkéinket, mert az károsan befolyásolja a minőséget, a következő évi termésmennyiséget, valamint a növény télállóságát. A szőlő metszése február-március hónapokban történjen.

Permetezése: április végétől októberig 2 hetente, de esős időszakban akár hetente felszívódó és felszínen ható vegyszerekkel

Felhasználása: must, bor

Bora: enyhén illatos, testes, fanyar, savas karakterű minőségi vörösbor

Kékoportó (vörös) (Jelenleg nem kapható)

Kékoportó borszőlő oltvány
Árak
Apafai úti áruda:
Szabadgyökerű: - Ft
Konténeres: - Ft
Böszörményi úti áruda:
Szabadgyökerű: - Ft
Konténeres: - Ft
Gyümölcs jellemzői: középnagy, vállas, tömött fürt, gömbölyű, középnagy, hamvas, kék bogyó, húsa puha, leves, olvadó, héja vékony, olvadó

Ültetési ideje: - szabadgyökerű szőlőoltvány március-április, illetve október-november
- konténeres szőlőoltvány márciustól novemberig

Oltvány jellemzői: vörös borszőlő, mely erős növekedésű, bőtermő, közepes fagytűrés, viszonylag szárazságtűrő, kevés zöldmunkát igényel

Érési ideje: szeptember eleje

Metszése: A metszés célja egyrészt a művelési módnak megfelelő tőkeforma kialakítása, másrészt az éves rendszeres, kiegyenlített terméshozam biztosítása.
A művelésmód többféle lehet attól függően milyenre alakítjuk a tőke törzsét, melyen a tőke hajtásait, vesszőit neveljük.
A szőlő törzsét metszéssel alakítjuk ki céljainknak megfelelően, az így kialakított termőalapon végezzük el az éves metszést.  Többféle metszés lehetséges. Rövidcsapos (3-5 rügy), fél szálvesszős (6-8 rügy), és szálvesszős (9 vagy több rügy) metszést különböztetünk meg.
A metszésmódok helyes megválasztásával tervszerűen tudjuk irányítani a növény fejlődését, terméshozamát. Ne terheljük túl a tőkéinket, mert az károsan befolyásolja a minőséget, a következő évi termésmennyiséget, valamint a növény télállóságát. A metszés február-március-ban történjen.

Permetezése: április végétől októberig 2 hetente, de esős időszakban akár hetente felszívódó és felszínen ható vegyszerekkel

Felhasználása: must, bor

Bora: lágy karakterű, jellegzetes zamatú, színanyagban gazdag minőségi vörösbor

Othello (vörös) (Jelenleg nem kapható)

Othello borszőlő oltvány
Árak
Apafai úti áruda:
Szabadgyökerű: - Ft
Konténeres: - Ft
Böszörményi úti áruda:
Szabadgyökerű: - Ft
Konténeres: - Ft
Gyümölcs jellemzői: középnagy, vállas, tömött fürt, középnagy, gömbölyű, feltűnően hamvas, kék bogyó, húsa kocsonyás, héja vastag

Ültetési ideje: - szabadgyökerű szőlőoltvány március-április, illetve október-november
- konténeres szőlőoltvány márciustól novemberig

Oltvány jellemzői: vörös borszőlő, mely középerős növekedésű, bőtermő, fagytűrő, gombás betegségeknek jól ellenáll, nem rothad, tápanyagigényes

Érési ideje: szeptember vége-október eleje

Metszése: A metszés célja egyrészt a művelési módnak megfelelő tőkeforma kialakítása, másrészt az éves rendszeres, kiegyenlített terméshozam biztosítása. A művelésmód többféle lehet attól függően milyenre alakítjuk a tőke törzsét, melyen a tőke hajtásait, vesszőit neveljük. A szőlő törzsét metszéssel alakítjuk ki céljainknak megfelelően, az így kialakított termőalapon végezzük el az éves metszést.  Többféle metszés lehetséges. Rövidcsapos (3-5 rügy), fél szálvesszős (6-8 rügy), és szálvesszős (9 vagy több rügy) metszést különböztetünk meg.
A metszésmódok helyes megválasztásával tervszerűen tudjuk irányítani a növény fejlődését, terméshozamát. Fontos szempont, hogy ne terheljük túl a tőkéinket, mert az károsan befolyásolja a minőséget, a következő évi termésmennyiséget, valamint a növény télállóságát. A szőlő metszése február-március hónapokban történjen.

Permetezése: április végétől októberig 2-3 alkalommal felszívódó és felszínen ható vegyszerekkel (csapadékos időszakban többször)

Felhasználása: étkezési (kettős hasznosítású: csemege- és borszőlőként is, direkttermő), must, bor

Bora: rubinpiros, csersavban gazdag asztali vörösbor

Zweigelt (vörös) (Jelenleg nem kapható)

Zweigelt borszőlő oltvány
Árak
Apafai úti áruda:
Szabadgyökerű: - Ft
Konténeres: - Ft
Böszörményi úti áruda:
Szabadgyökerű:- Ft
Konténeres: - Ft
Gyümölcs jellemzői: középnagy, tömött, szárnyas fürt, kicsi, gömbölyű, hamvas, kék bogyó, húsa puha, leves, olvadó, héja vastag

Ültetési ideje: - szabadgyökerű szőlőoltvány március-április, illetve október-november
- konténeres szőlőoltvány márciustól novemberig

Oltvány jellemzői: vörös borszőlő, mely bőtermő, talajra nem igényes, rothadásra szinte nem érzékeny, tápanyagigényes, viszonylag jó fagytűrő

Érési ideje: szeptember vége

Metszése: A metszés célja egyrészt a művelési módnak megfelelő tőkeforma kialakítása, másrészt az éves rendszeres, kiegyenlített terméshozam biztosítása. A művelésmód többféle lehet attól függően milyenre alakítjuk a tőke törzsét, melyen a tőke hajtásait, vesszőit neveljük. A szőlő törzsét metszéssel alakítjuk ki céljainknak megfelelően, az így kialakított termőalapon végezzük el az éves metszést.  Többféle metszés lehetséges. Rövidcsapos (3-5 rügy), fél szálvesszős (6-8 rügy), és szálvesszős (9 vagy több rügy) metszést különböztetünk meg.
A metszésmódok helyes megválasztásával tervszerűen tudjuk irányítani a növény fejlődését, terméshozamát. Fontos szempont, hogy ne terheljük túl a tőkéinket, mert az károsan befolyásolja a minőséget, a következő évi termésmennyiséget, valamint a növény télállóságát. A szőlő metszése február-március hónapokban történjen.

Permetezése: április végétől októberig 2 hetente, de esős időszakban akár hetente felszívódó és felszínen ható vegyszerekkel

Felhasználása: must, bor

Bora: színanyagban gazdag, csersavdús, jellegzetes zamatú minőségi vörösbor

Irsai Olivér (fehér) (Jelenleg nem kapható)

Irsai Olivér borszőlő oltvány
Árak
Apafai úti áruda:
Szabadgyökerű: - Ft
Konténeres: - Ft
Böszörményi úti áruda:
Szabadgyökerű: - Ft
Konténeres: - Ft
Gyümölcs jellemzői: ágas, laza, középnagy fürt, kicsi, gömbölyű, sárga bogyó, húsa ropogós, lédús, húsos, íze nagyon finom, muskotályos, héja középvastag

Ültetési ideje: - szabadgyökerű szőlőoltvány március-április, illetve október-november
- konténeres szőlőoltvány márciustól novemberig

Oltvány jellemzői: fehér borszőlő, mely erős növekedésű, talaj és fekvés iránt nem igényes, viszonylag fagy- és szárazságtűrő, rothadásra nem hajlamos, jól szállítható

Érési ideje: augusztus eleje

Metszése: A metszés célja egyrészt a művelési módnak megfelelő tőkeforma kialakítása, másrészt az éves rendszeres, kiegyenlített terméshozam biztosítása. A művelésmód többféle lehet attól függően milyenre alakítjuk a tőke törzsét, melyen a tőke hajtásait, vesszőit neveljük. A szőlő törzsét metszéssel alakítjuk ki céljainknak megfelelően, az így kialakított termőalapon végezzük el az éves metszést.  Többféle metszés lehetséges. Rövidcsapos (3-5 rügy), fél szálvesszős (6-8 rügy), és szálvesszős (9 vagy több rügy) metszést különböztetünk meg.
A metszésmódok helyes megválasztásával tervszerűen tudjuk irányítani a növény fejlődését, terméshozamát. Ne terheljük túl a tőkéinket, mert az károsan befolyásolja a minőséget, a következő évi termésmennyiséget, valamint a növény télállóságát. Metszése február-március-ban történjen.

Permetezése: április végétől októberig 2 hetente, de esős időszakban akár hetente felszívódó és felszínen ható vegyszerekkel

Felhasználása: étkezési (kettős hasznosítású, csemege- és borszőlőként is hasznosított), must, bor

Bora: muskotályos zamatú és illatú, lágy minőségi fehérbor

Cserszegi fűszeres (fehér) (Jelenleg nem kapható)

Cserszegi fűszeres borszőlő oltvány
Árak
Apafai úti áruda:
Szabadgyökerű: - Ft
Konténeres: - Ft
Böszörményi úti áruda:
Szabadgyökerű: - Ft
Konténeres: - Ft
Gyümölcs jellemzői: vállas, tömött közepes fürt, kicsi, gömbölyű, hamvas,pirkadtsárga, húsa puha, leves, olvadó, íze jellegzetesen fűszeres, héja vastag

Ültetési ideje: - szabadgyökerű szőlőoltvány március-április, illetve október-november
- konténeres szőlőoltvány márciustól novemberig

Oltvány jellemzői: fehér borszőlő, mely bőtermő, középerős növekedésű, fagytűrő, gombás betegségekkel szemben viszonylag ellenáll, kevésbé rothad

Érési ideje: szeptember eleje

Metszése: A metszés célja egyrészt a művelési módnak megfelelő tőkeforma kialakítása, másrészt az éves rendszeres, kiegyenlített terméshozam biztosítása. A művelésmód többféle lehet attól függően milyenre alakítjuk a tőke törzsét, melyen a tőke hajtásait, vesszőit neveljük. A szőlő törzsét metszéssel alakítjuk ki céljainknak megfelelően, az így kialakított termőalapon végezzük el az éves metszést.  Többféle metszés lehetséges. Rövidcsapos (3-5 rügy), fél szálvesszős (6-8 rügy), és szálvesszős (9 vagy több rügy) metszést különböztetünk meg.
A metszésmódok helyes megválasztásával tervszerűen tudjuk irányítani a növény fejlődését, terméshozamát. Ne terheljük túl a tőkéinket, mert az károsan befolyásolja a minőséget, a következő évi termésmennyiséget, valamint a növény télállóságát. Metszését február-március-ban végezzük.

Permetezése: április végétől októberig 2 hetente, de esős időszakban akár hetente felszívódó és felszínen ható vegyszerekkel

Felhasználása: must, bor

Bora: alkoholban és savban gazdag, illatos, zamatos, fűszeres minőségi bor

Ottonel muskotály (fehér) (Jelenleg nem kapható)

Ottonel muskotály borszőlő oltvány
Árak
Apafai úti áruda:
Szabadgyökerű: - Ft
Konténeres: - Ft
Böszörményi úti áruda:
Szabadgyökerű: - Ft
Konténeres: - Ft
Gyümölcs jellemzői: bogyója kicsi- közepes, gömbölyű, fehéres-sárga, lédús, ropogós, muskotályos, nagyon finom

Ültetési ideje: - szabadgyökerű szőlőoltvány március-április, illetve október-november
- konténeres szőlőoltvány márciustól novemberig

Oltvány jellemzői: közepes növekedésű, fagytűrő, rothadástűrő képessége kielégítő, tápanyag-és vízigényes, megbízható, jó fajta

Érési ideje: szeptember eleje

Metszése: A metszés célja egyrészt a művelési módnak megfelelő tőkeforma kialakítása, másrészt az éves rendszeres, kiegyenlített terméshozam biztosítása. A művelésmód többféle lehet attól függően milyenre alakítjuk a tőke törzsét, melyen a tőke hajtásait, vesszőit neveljük. A szőlő törzsét metszéssel alakítjuk ki céljainknak megfelelően, az így kialakított termőalapon végezzük el az éves metszést.  Többféle metszés lehetséges. Rövidcsapos (3-5 rügy), fél szálvesszős (6-8 rügy), és szálvesszős (9 vagy több rügy) metszést különböztetünk meg.
A metszésmódok helyes megválasztásával tervszerűen tudjuk irányítani a növény fejlődését, terméshozamát. Ne terheljük túl a tőkéinket, mert az károsan befolyásolja a minőséget, a következő évi termésmennyiséget, valamint a növény télállóságát. Metszése február-március-ban történjen.

Permetezése: Borszőlő permetezése: április végétől októberig 2 hetente, de esős időszakban akár hetente felszívódó és felszínen ható vegyszerekkel

Felhasználása: must, bor

Bora: bora kitűnő illatú és zamatú, gyakran lágy karakterű, házasításra kiválóan alkalmas
Árudáink
Apafai áruda

Debrecen - Apafa
4-es főút 232 km

GPS: É 47.58681°, K 21.65466°
Böszörményi úti Áruda

Debrecen
Böszörményi út 144.

GPS: É 47.55335°, K 21.60835°
Gyümölcsfa nagykereskedelem

Debrecen- Látókép
Péterfia dűlő 11.

GPS: É 47.57346°, K 21.46531°