Értékesítés kizárólag üzleteinkben történik, postai csomagküldésre nincs lehetőség. Címeink a kapcsolat menüpont alatt találhatóak. 

Karotin

Karotin
Karotin
A karotin egy narancssárga színű pigment, ez adja a sárgarépa és sok más zöldség, valamint gyümölcs színét. A béta-karotin nem más, mint az A-vitamin provitaminja, és szinte minden sárga és piros növényben megtalálható. Számos betegség megelőzhető azzal, ha ez a vitamin megfelelő mennyiségben található a szervezetben.

Mik azok a karotionidok?

A karotin és rokon vegyületei a karotinoidok antioxidánsként viselkednek. Felmérések bizonyítják, hogy a karotinoidok csökkentik a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását és jó hatással vannak a koleszterin szintre. A C-vitaminnal együtt fogyasztott nagyobb mennyiségű béta-karotin kulcsfontosságú a szürke hályog megelőzésében, a normális látás fenntartásában.

Mire jó a béta-karotin?

Élettani hatásai: aktiválja a sejtanyagcserét, erősíti a nyálkahártyákat, jelentősen javítja a látást, jó hatással van a hajra és a körömre, véd a szabad gyökök ellen, erősíti az immunrendszert, lassítja az öregedési folyamatokat, jótékonyan hat a vérkeringésre és a szívműködésre, enyhébb napsütésnél is gyors, tartós barnulást eredményez. Béta-karotinban gazdag étrenddel csökkenthető a tüdő-, bőr-, gyomor-, vastagbéldaganatok száma.

Miben van béta-karotin?

Természetes úton az ételekből vehetjük magunkhoz, legnagyobb mennyiségben a friss gyümölcsökben és zöldségekben fordul elő. A fagyasztott termékek kevesebbet tartalmaznak. Fogyasszunk minél többet a következő zöldségekből és gyümölcsökből:
  • sárgarépa
  • édes burgonya
  • sütőtök
  • spenót, kelkáposzta, mángold, brokkoli
  • gyümölcsök, mint például a sárgadinnye és a sárgabarack, mangó
  • paradicsom, piros paprika

A friss zöldségek és gyümölcsök mellett étrend- kiegészítőkkel pótolhatjuk hiányát a szervezetben. Nagy mennyiségben bejuttatott béta-karotin a bőrt ártalmatlan sárgás színűre változtatja, ami nem más, mint a karotin bőrben való felhalmozódásának eredménye. Ez a szín hamar eltűnik, amint csökken a szervezetbe való bevitele.
Molnár Faiskola
Apafai áruda

Debrecen - Apafa
4-es főút 232 km

GPS: É 47.58681°, K 21.65466°
Gyümölcsfa nagykereskedelem

Debrecen- Látókép
Péterfia dűlő 11.

GPS: É 47.57364°, K 21.46446°
Keresse legfrissebb híreinket a Facebookon!