Értékesítés kizárólag üzleteinkben történik, postai csomagküldésre nincs lehetőség. Címeink a kapcsolat menüpont alatt találhatóak. 

Marhatrágya

Marhatrágya
Marhatrágya
A marhatrágya a különböző szerves trágyaféleségek közül az egyik legjobban hasznosuló természetes tápanyag a növények számára. Már őseink idejében is a kert fő tápláléka az állatok alól kikerülő szerves trágya volt, hisz állattartás minden háznál volt, kézenfekvő lett ennek hasznosítása. És ha jól meggondoljuk ez nem is változott az idők során, napjainkban is a lehető legjobb tápanyaga a növényeknek. A trágyázás óriási előnye a termesztett növények tápanyag szükségleteinek kielégítésén túl, a termőtalaj humusztartalmának fenntartása, valamint a környezet védelme. A műtrágyák megjelenése hangsúlyos szerepet kapott a tápanyag ellátásban, azonban a gyakorlati tapasztalatok azt mutatják, az állati eredetű trágya alkalmazására igen is nagy szükség van továbbra is. Kiváló hatóanyag tartalmának köszönhetően felhasználása rendszeres a mezőgazdaságban, ezen belül elsődlegesen a növénytermesztési, kertészeti ágazatban. Mikor trágyázzunk, mihez használjuk? Elegendő 2-3 évente használnunk talajjavítás gyanánt, jóllehet érlelt szerves anyagot akár minden év tavaszán / őszén kiszórhatunk tápanyag utánpótlás céljából. A gyakorlat azt mutatja, az ősszel kijuttatott trágya hasznosul a legjobban, pozitív hatással van a növények következő évi fejlődésére, termésmennyiségére. A kertészeti forgalomban lévő érett (több éves) komposztált marhatrágya nagy előnye a friss trágyafélékkel szemben, hogy biológiailag sokkal értékesebb, használata könnyű, túladagolni lehetetlen, így elkerülhető a gyökerek kiégetése. Hasznosíthatjuk a kertben összegyűjtött komposztot is, a házi komposztot keverhetjük érett trágyával, remek tápanyag az egész kertnek. Egyedül a csirke trágyával bánjuk óvatosan magas nitrogéntartalma miatt, ezt kifejezetten vegyes komposztba tegyük. A műtrágyával ellentétben a trágyát a talajba kell dolgozni, csak akkor hasznosul. Kifejezetten ajánlott gyümölcsfák, bogyós gyümölcsűek, szőlőoltványok ültetéséhez.

Komposztált bio szarvasmarhatrágya

Komposztált bio szarvasmarhatrágya
Árak
20 liter: 2.100,- Ft

40 liter: 2.850,- Ft
Jellemzői:
A marhatrágya a természetes talajjavítás legkiválóbb eszköze. A tápanyagellátást hosszú távon, természetes módon biztosítja. Kiváló minőségű a kategóriában a Florasca bio szürkemarha trágya, mely a Fertő-Hanság Nemzeti Parkból származó különleges minőségű biotrágya. A kertészeti irodalom által is ajánlott szürkemarha trágya a kertészetek optimális tápanyag közegét adja. Alkalmazásával a növények egészségesek, erősek, bőséges virágzást és termést produkálnak.

Miért válasszunk Florasca komposztált bio marhatrágyát tápanyagként?

- a tápanyagot természetes módon biztosítja, hosszú távon nyújt tápanyagellátást a növények számára, bio minősítésű, azaz környezetkímélő, lazítja a talaj szerkezetét, aktívvá teszi a talajéletet, szerves anyag

Hogyan alkalmazzuk a Florasca komposztált bio marhatrágyát?

- gyümölcsfélék, szőlő telepítésekor 2-5 kg-ot tegyünk az ültetőgödörbe a gyökérzet alá 10 cm-re bedolgozva
- dísznövények ültetésénél 1-3 kg-ot használjunk
- zöldség- és dísznövénytermesztésben 2-5 kg/m2 az optimális mennyiség a talajba dolgozva
- szántóföldi termesztésben 2-3 t/ha
- pázsit kialakításánál 1-1,5 kg/m2

Összetétele:
100% szürkemarha komposzt

Felhasználása:
szerves trágyázásra felhasználható gyümölcsfák, szőlőoltványok, bogyós növények, díszfák, díszcserjék, örökzöldek, rózsatövek, zöldségfélék ültetéséhez, pázsit kialakításához, fenntartásához

Kiszerelése: 20 liter, 40 liter
Molnár Faiskola
Apafai áruda

Debrecen - Apafa
4-es főút 232 km

GPS: É 47.58681°, K 21.65466°
Gyümölcsfa nagykereskedelem

Debrecen- Látókép
Péterfia dűlő 11.

GPS: É 47.57364°, K 21.46446°
Keresse legfrissebb híreinket a Facebookon!