Értékesítés kizárólag üzleteinkben történik, postai csomagküldésre nincs lehetőség. Címeink a kapcsolat menüpont alatt találhatóak. 

Általános virágföld

Általános virágföld
Általános virágföld
Az általános virágföld egy kedvezően összeállított földkeverék, mely széleskörűen hasznosítható különböző ültetési célokra. A virágföldek gazdag választékából ezt a típust tudjuk a leginkább felhasználni beltéri és kültéri ültetésekhez. Az általános fogalom abban is rejlik, hogy kiválóan alkalmazható zöld (örökzöldek, levél dísznövények) és virágos (virágzó szobanövények, cserjék, évelők) növényekhez egyaránt. Kivételt képeznek a speciális pH-jú talajt igénylő növények, ezek fejlődéséhez elengedhetetlen a különleges földközeg.
Összetevője elsősorban tökéletes minőségű komposztált tőzeg, melyhez esetenként perlitet, komposztot, marhatrágyát kevernek, eredményeképp minőségi földkeverék jön létre. Alkalmazzuk a kert megfáradt, kiélt talajának feljavítására (pl. fiatal gyümölcsfa telepítésekor gazdagítsuk az ültetőgödröt jó minőségű általános virágfölddel), homokos területek dúsítására, nedvességének megtartására, edényes növények készítésére. Kiváltképp fontos a kifogástalan minőségű ültetőközeg az edényes, cserepes növényeknek, ugyanis kisebb táptalajban élnek, mint szabadföldi társaik, ennek következtében tápanyagban bővelkedő, jó vízgazdálkodású termőtalajra van szükségük ahhoz, hogy hosszú távon szépen díszítsenek.
Ne feledjük, a növények bámulatos fejlődését az ültetőközeg milyensége nagymértékben meghatározza. Rossz minőségű talajban a fejlődés jelei nem igazán mutatkoznak, a növények épp hogy vegetálnak. Erőteljes növekedést, buja virágzást kizárólag minőségi földkeveréktől várhatunk.          
Tipp! Érdemes a garázsban, pincében rendszeresen tartani általános virágföldet (lezárt zsákban, hűvös helyen sokáig eltartható), így nem kell rohangálni a kertészetbe, ha épp átültetnénk egy cserép szobanövényt, avagy egy ajándékba kapott rózsát is azonnal ki tudunk ültetni a kertbe, mert mindíg van kéznél megfelelő föld.

Florasca 'B' típusú virágföld általános felhasználásra

Florasca 'B' típusú virágföld általános felhasználásra
Árak
20 liter: 1.300,- Ft
40 liter: 2.100,- Ft
Jellemzői:
A Fertő-Hanság Nemzeti Park kitűnő tőzegét és az évek során komposztálódott szürkemarha trágyáját integrálja, mely széleskörűen használható minőségi virágföldet eredményez. 100 %-ban magyar termék magyar alapanyagokból - ahogy az összes többi Florasca termék-, megkapta a Hungarikum minősítést, amely a legmagasabb szintű elismerés a szakmában. A Hungarikum minősítésen túl a Bio minősítést is sikerült elérni, azaz a termékek semmilyen vegyszeres kezelésen nem esnek át.
Minden olyan növénynek megfelel, mely nem igényel speciális ültető közeget. Kültéri, beltéri felhasználásra egyaránt alkalmas. A jó minőségű föld tápanyag-ellátottságával, levegőszerkezetével hatással van a növény fejlődésére, erőteljes fejlődést és dús virágzatot biztosít a növényeknek.
Forgalmazása zsákos formában történik többféle kiszerelésben minden igényt kielégítve.
Használja a Florasca bio általános virágföldet, ha növényeinek a legjobb minőséget szeretné!

Összetétele:
tőzeg, szürkemarha komposzt, adalékanyagok saját receptúra alapján

Felhasználása:
univerzálisan felhasználható a semleges pH-t (5,5-6,5) igénylő növények számára, így pl.:

- szobanövények, beltéri növények átültetésénél, melyek nem igényelnek specifikus virágföldet
- kerti növények, bokrok, fák ültetésénél, ilyenkor érdemes komposztált bio marhatrágyát keverni a földközegbe
- balkonnövények, egynyári növények ültetéséhez marhatrágyával dúsítva
- kültéri dekorációnak kihelyezett edényes növényekhez

Kiszerelése:
20 liter, 40 liter
Molnár Faiskola
Apafai áruda

Debrecen - Apafa
4-es főút 232 km

GPS: É 47.58681°, K 21.65466°
Gyümölcsfa nagykereskedelem

Debrecen- Látókép
Péterfia dűlő 11.

GPS: É 47.57364°, K 21.46446°
Keresse legfrissebb híreinket a Facebookon!