Értékesítés kizárólag üzleteinkben történik, postai csomagküldésre nincs lehetőség. Címeink a kapcsolat menüpont alatt találhatóak. 

Palántaföld

Palántaföld
Palántaföld
A palántaföld, más néven zöldségföld, az eredményes palántanevelés előfeltétele. Nyugodt szívvel mondhatjuk, palántákat nevelni izgalmas elfoglaltság. Kifejezetten hálás feladat, minden nap egy új élmény nyomon követni a palánták fejlődését, gondoskodni róluk, gyönyörködni a fejlődő termésekben. Összehasonlíthatatlan a saját termésű paradicsom, paprika, uborka illata, íze a boltban vásárolt társainál, nem mellesleg tudjuk mit eszünk, teljesen bio zöldségeket tudunk termeszteni, a költséghatékonyságot nem is említve. A zöldségnevelés nem nagy ördöngősség, kezdő kertészeknek is ajánlott! Lássuk, hogyan kezdjünk bele. A legfontosabb, mint minden ültetésnél, a jó minőségű alapanyag (zöldségpalánta vagy zöldségmagok) és a hozzávaló táptalaj. Tudnivaló, hogy szemet gyönyörködtető, bőségesen termő palánta csak jó minőségű talajban nevelhető, ezért mindenképp szerezzünk be palántaföldet az ültetéshez. Felmerül a kérdés, miért nem jó az általános virágföld. A palántaföld valamivel drágább az általános virágföldnél, azonban számtalan jó tulajdonsággal bír, amire a zöldségeknek igencsak szükségük van. Többek között lazább szerkezetű, kiváló vízgazdálkodású és legfőképp tápanyagokkal dúsított, melyben erőteljes gyökérzetfejlődés indul meg. A zöldségföld nagy előnye, hogy nincs szükség állandó tápanyag kijuttatásra, egyedi összetétele biztosítja mindezt.
Tipp! A palántanevelés kis helyen is megoldható, ezért a kisebb kerttulajdonosok és a balkonnal rendelkezők számára is elérhető. Apró kertekbe tervezzünk magas ágyást, melyben sokféle zöldség megfér és egyben rendkívül dekoratív is. Erkélyek balkonládáiban, nagy cserepekben éppúgy csodás, egészséges zöldségek termeszthetők! Vonjuk be a gyerekeket is a palántázás rejtelmeibe, remek kikapcsolódás és tanulási folyamat is egyben.

Zöldségföld (Florasca, Vegasca földkeverék)

Palántaföld - Zöldségföld (Florasca, Vegasca földkeverék)
Árak
40 liter: 2.850,- Ft
Jellemzői:
A palántaföld a zöldségnövények igényeit maximálisan kielégítő földkeverék. A speciálisan összeállított földkeverék tudományos kutatómunka eredménye, mely hozzájárul a termesztés színvonalának növeléséhez, fokozza a termesztett növények teljesítőképességét, javítja az áru minőségét. A Florasca bio Zöldségföldben termesztett növények termésátlaga jóval magasabb, mintegy 25-30%-kal, mint a megszokott termőföldben termesztett egyedeké. A földkeverék kémhatása (pH 6,00-7,50) minden hazai zöldségfajnak kedvező, makro- és mikroelemekkel nagy mennyiségben ellátott, biztosítva a növények számára szükséges elemeket. Használjon zöldségföldet az eredményes palántanevelés érdekében! Mert palántázni jó!

Miért használjunk palántaföldet, nem jó az otthoni kerti föld?

- lazább, morzsalékos szerkezetű, mely kedvez a palántáknak
- jó vízmegtartó-képességgel rendelkezik
- magas szerves anyag tartalommal bír

Összetétele: összetétele lazább szerkezetű a virágföldnél, viszont rostosabb, ezért a gyökérzet bojtosabbá tud fejlődni, válogatott jó minőségű tőzeg, érlelt szürkemarha komposzt és adalékanyagok saját receptúrája alapján készül

Felhasználása:
alkalmazható a zöldségtermesztés ágazatában szinte mindenhol, tápkockás és sima, tűzdelt és tűzdeletlen palántát sikeresen nevelhetünk ebben a talajban, komoly eredmények érhetők el a zöldségfélék hajtatásában, talajhelyettesítő funkcióban és izolált termesztésben (konténeres, tömlős, paplanos elhelyezésmód) is éppúgy. Legyengült talajok minőségének javítására a hajtatásban és a szabadföldi kultúrában is kitűnő.

Kiszerelése: 40 liter
Molnár Faiskola
Apafai áruda

Debrecen - Apafa
4-es főút 232 km

GPS: É 47.58681°, K 21.65466°
Gyümölcsfa nagykereskedelem

Debrecen- Látókép
Péterfia dűlő 11.

GPS: É 47.57364°, K 21.46446°
Keresse legfrissebb híreinket a Facebookon!