Értékesítés kizárólag üzleteinkben történik, postai csomagküldésre nincs lehetőség. Címeink a kapcsolat menüpont alatt találhatóak. 

Tőzeg

Tőzeg
Tőzeg
A tőzeg a virágföldek, földkeverékek nélkülözhetetlen alkotóeleme, ma már nem találni olyan virágföldet, amelynek ne ez lenne a fő összetevője. Eredete a rég múltba tekint vissza, egészen a földtani jelenkorba. Nem más, mint mocsaras, lápos területek elhalt növényvilágának maradványa. Tehát víz alatt, oxigénmentesen lebomló szerves anyagról beszélünk. Eme szerves anyag a földkeverékekben való állandó jelenlétét fontos szerepének köszönheti. Kiemelkedően rostos szerkezete révén javul a talajok vízmegtartó és levegőztető képessége. Valódi tömegük többszörösét is magukba tudják szívni és tárolni vízből. A hazai tőzegek nagy része lúgos kémhatású, azonban savanyú változataik is elérhetők, melyek a savanyú talajt kedvelő növények számára ideálisak. Kertészeti felhasználásra elsősorban a felláp-tőzeget használják kiváló víztartó képessége és rostos felépítése miatt. Felszíni kitermelése nagy markoló vagy kanalas gépekkel történik, majd ezt követi a préselési folyamat, mely során lecsökkentik a nedvességtartalmát. Lássuk, mikor lehet szükségünk tőzegre és milyen növényekhez optimális. Használjuk beltéri (szobanövények) és kültéri növények ültetéséhez. Ideális az enyhén savanyú talajt kedvelő örökzöldek, cserjék telepítéséhez, homokos talajok dúsítására, a nagyon kötött talajok lazítására. Tegyük a savanyú változatát a savas kémhatású termőtalajt kedvelő növényeknek.
Jó tanács! Számtalan előnye mellett egyetlen hátránya, hogy nehezen nedvesedik át, ezért többszöri öntözésre van szükség, míg a növény talaja átnedvesedik. Ha elmulasztottuk a gyakori öntözést és azt látjuk, hogy megszáradt a tőzeg, állítsuk vízzel teli cserépbe ameddig teljesen felszívja. A megfelelő talajt biztosítva a növények gyarapodásához tápanyagra is szükség van, azonban a tőzegek nem vagy csak alig tartalmaznak. Ehhez tökéletes megoldás a lassú lebomlású műtrágyafélék, makro- és mikroelemeket tartalmazó tápoldatok, lombtrágyák használata.

Bio Királytói kertészeti tőzeg

Bio Királytói kertészeti tőzeg
Árak
40 liter: 2.850,- Ft
Jellemzői:
Egyik legkitűnőbb talajjavító közeg. Szakértők véleménye szerint, a hazánkban kizárólag a Hanságban fellelhető, különleges módon savanyú, mészmentes tőzegképződmények világviszonylatban egyedülálló értéket képviselnek. Egyesítik magukban a felláp tőzegek kifogástalan szerkezeti (rostos) tulajdonságait a síkláptőzegek optimális tápanyagviszonyaival (magas nitrogén szolgáltató képesség). Jelentős a szervesanyag-változatosságuk, ezzel összeköttetésben a biológiai aktivitásuk is. Alkalmazásával hosszú időn keresztül javíthatjuk a talaj szerkezetét, víz- és levegőgazdálkodását, ezáltal teljes körű lehetőséget nyújt rossz minőségű talajok helyreállítására is. Jó pufferoló képességének köszönhetően kedvezően továbbítja és tartja arányban a tápanyagot. Savanyú (pH 4,8) kémhatású, ezért rododendronok, azáleák, hortenziák, magnóliák tökéletes talaja.

Miért használjunk tőzeget?

- használatával jelentős eredmények érhetők el szerves anyagban szegény talajokon
- hozzájárul a talaj tápanyag-megkötő képességéhez
- termesztő közegek ideális alkotórésze
- savanyú közeget igénylő növények ideális táptalaja átültetésnél és telepítésnél is egyaránt
- szabad földbe keverve lazítja a kötöttebb talajt, tömöríti a laza talajt
- nagy mennyiségű vizet tárol

Összetétele:
100% királytói kertészeti tőzeg

Felhasználása:
a talaj szerkezetének, vízmegkötő szerepének javításához bárhol használható, kertekben (áfonya, hortenzia, kamélia, rododendron fajták), parkokban, zöldség- és virágtermesztésben

Kiszerelése: 40 liter
Molnár Faiskola
Apafai áruda

Debrecen - Apafa
4-es főút 232 km

GPS: É 47.58681°, K 21.65466°
Gyümölcsfa nagykereskedelem

Debrecen- Látókép
Péterfia dűlő 11.

GPS: É 47.57364°, K 21.46446°
Keresse legfrissebb híreinket a Facebookon!