Értékesítés kizárólag üzleteinkben történik, postai csomagküldésre nincs lehetőség. Címeink a kapcsolat menüpont alatt találhatóak. 

Fagykár

Fagykár
Fagykár
A fagykár a téli időszakban előforduló tartósabb mínuszok következtében a növényeken keletkezett károk. A fagy nem minden esetben jelent komoly veszélyeket kivéve, ha a hőmérséklet tartósan -15-20 fok alá csökken. Amennyiben a levelek bebarnulnak, megfeketednek, az ágak elszáradnak, fagykár érte kertünket. Megfelelő téli védelemmel megelőzhetjük a fagykárt fagyérzékeny növények esetén is.

Mely növények fagyérzékenyek?

Mediterrán klímát kedvelő növények, melyek nálunk is nagy népszerűségnek örvendenek, pl. a füge, a gránátalma, rozmaring, rhododendron, azalea. Fagyérzékeny növényeket mindig a kert napos, védett részére telepítsük és gondoskodjunk téli védelemről.
Amennyiben a fagykár elkerülhetetlen a szélsőséges viszonyok miatt, kezdjük el időben a károk felmérését. Gyümölcsfákon végezzünk korrekciós metszést, távolítsuk el a növényekről, fákról az elfagyott, sérült vesszőket, hajtásokat, hogy a növény minél hamarabb regenerálódni tudjon.

Hogyan védekezzünk a téli fagyok ellen?
 
  • őszi ültetésű gyümölcsfák, rózsák, szőlőoltványok felkupacolásával
  • fák törzsének meszelésével, vékony rétegben ugyanis megakadályozza, hogy a törzs nappal nagyon felmelegedjen, így az esetleges éjszakai fagyok nem tesznek benne akkora kárt
  • lazább lombozatú növények összekötésével, így a hó nem tudja szétnyomni, nem fagy bele
  • növényekről vastagabb hótakaró leseprésével
  • a dézsában tartott növények áthelyezésével a fagy és szél által kevésbé kitett oldalra, illetve fagymentes pincébe, garázsba
  • a fagyérzékeny fák és cserjék takarásával, melyet falombbal, szalmával, komposzttal, fenyőkéreggel oldhatunk meg
Fordítsunk figyelmet az örökzöldek öntözésére csapadékszegény téli időszakban. Ilyenkor sok esetben nem megfagynak, hanem kiszáradnak a növények. Fagymentes időben öntözzük meg őket.
 
Molnár Faiskola
Apafai áruda

Debrecen - Apafa
4-es főút 232 km

GPS: É 47.58681°, K 21.65466°
Gyümölcsfa nagykereskedelem

Debrecen- Látókép
Péterfia dűlő 11.

GPS: É 47.57364°, K 21.46446°
Keresse legfrissebb híreinket a Facebookon!