Értékesítés kizárólag üzleteinkben történik, postai csomagküldésre nincs lehetőség. Címeink a kapcsolat menüpont alatt találhatóak. 

Hidrofúró

Hidrofúró
Hidrofúró
A hidrofúró egy speciális eszköz, mely víz segítségével lyukat fúr a talajba. A rajta átáramló víz segíti a berendezés talajba hatolását, egyúttal lehetővé teszi az iszapolást is. Ez a kézi fúrós ültetés gépesített formája. Egy erőgépről több fúró is működtethető, melyekhez célszerű munkacsapatot szervezni a különböző munkafolyamatokhoz (ültetők, beiszapolók, csirkézők). Használata nagyobb mennyiségű szabadgyökerű szőlőoltvány ültetésénél ajánlott.

A telepítést különféle módon végezhetjük:
- házikerti ültetés történhet ásóval gödörbe helyezéssel, ezt a módszert alkalmazzuk még köves talajon, nagyon laza homoktalajon, edényes oltvány esetén, illetve ha tápanyagot is kijuttatunk
- üzemi ültetvényeket azonban hidrofúróval célszerű ültetni, ugyanis ez a leggyorsabb és legprecízebb módja az ültetésnek

Mi a hidrofúró előnye a gödörbe ültetéssel szemben?

Gyors, precíz ültetés üzemi mennyiségű oltvány esetén is, meglévő ültetvényben is alkalmazható a gyökér sérülése nélkül. Pár óra leforgása alatt több száz oltvány ültethető szakszerűen ezzel a módszerrel.
Hidrofúrós ültetésnél az oltványok gyökerét 3-4 cm-esre kell visszametszeni, hogy beleférjenek a kifúrt lyukakba, míg gödörbe ültetésnél kb. 10 cm-es gyökeret hagyunk.
A szőlőültetvényt hosszú távra tervezzük. Az ültetvény élettartamát és terméshozamát alapvetően meghatározza a gondos előkészítés és végrehajtás. Bármelyik ültetési formát választjuk, fordítsunk nagy gondot az ültetési időre, az ültetési mélységre, a tömörítésre és az alapos iszapolásra.
Molnár Faiskola
Apafai áruda

Debrecen - Apafa
4-es főút 232 km

GPS: É 47.58681°, K 21.65466°
Gyümölcsfa nagykereskedelem

Debrecen- Látókép
Péterfia dűlő 11.

GPS: É 47.57364°, K 21.46446°
Keresse legfrissebb híreinket a Facebookon!