Értékesítés kizárólag üzleteinkben történik, postai csomagküldésre nincs lehetőség. Címeink a kapcsolat menüpont alatt találhatóak. 

Humuszos talaj

Humuszos talaj
Humuszos talaj
A humuszos talaj könnyen felismerhető sötét, fekete színéről. A humusztartalom kialakulásában kiemelkedő szerepe van a talajbaktériumoknak és a talajlakó gombáknak, melyek kémiai folyamatok segítségével átalakítják az elhalt növényi és állati maradványokat, a növények számára tökéletes közeggé, humusszá.

Mi a humusz?

A humusz nem más, mint egy sötét színű szerves anyag, mely az elpusztult növények és állatok elkorhadt maradványa, mely fontos szerepet játszik a növények tápanyag-ellátásában. Minél gazdagabb humusztartalmú a talajunk, annál sötétebb színű. Nagyon sötét színű termőföld láttán biztosak lehetünk benne, hogy jó minőségű, humuszos talajra leltünk. A talaj termékenysége nagyban függ a humusztartalmától.

Milyen a humuszos talaj?
 
  • jó szerkezetű, jó a levegő- és vízgazdálkodása, ezért a mezőgazdaság számára is előnyös
  • jó termőképességű
  • sok benne a szerves anyag, mely előnyös a talajélet szempontjából
  • optimális mértékben biztosítja a tápanyagot a növények számára, ezzel megfelelő fejlődést biztosítva

A növények megfelelő fejlődéséhez tápanyagban gazdag, jó vízgazdálkodású talajra van szükség. A talajszerkezet akkor a legjobb, ha a talajszemcsék között kielégítő a talajnedvesség és a talajlevegő aránya. A morzsalékos talajszerkezet a legjobb minőségű, melyben a hajszálgyökerek kiválóan fejlődnek, ez a laza, morzsalékos szerkezet a sok humuszt tartalmazó talajokra jellemző. A morzsalékos, laza szerkezetű talajokon a talajszemcsék között sok levegő reked meg, sok vizet és ásványi anyagot kötnek meg, ez biztosítja a növények kedvező fejlődését.
Molnár Faiskola
Apafai áruda

Debrecen - Apafa
4-es főút 232 km

GPS: É 47.58681°, K 21.65466°
Gyümölcsfa nagykereskedelem

Debrecen- Látókép
Péterfia dűlő 11.

GPS: É 47.57364°, K 21.46446°
Keresse legfrissebb híreinket a Facebookon!