Értékesítés kizárólag üzleteinkben történik, postai csomagküldésre nincs lehetőség. Címeink a kapcsolat menüpont alatt találhatóak. 

Szoliter növény

Szoliter növény
Szoliter növény
Szoliter növény minden olyan növény, melyet egyéni szépségének hangsúlyozása érdekében ültetünk egyéb példányoktól vagy csoportoktól távolabb, többnyire magányosan vagy kiemelve társai közül. A növénycsoportban álló elhanyagolt, felkopaszodott tövet elrejtheti a többi bokor, és az épp nem virágzó fajták szürkeségét ellensúlyozhatják teljes pompájukban lévő szomszédjaik. A szoliter pédány állhat önmagában vagy kitűnhet a többi kerti növény közül egyedi alakjával, formájával, hangsúlyos szerepet tölt be, színesebbé teszi a kert képét, és elvonja a figyelmet a kevésbé vonzó részekről.

Hova ültessünk szoliter növényt?

Tervezzük ezeket a fajtákat a kert hangsúlyos részére, mint pl. előkertbe, terasz mellé, gyepfelületbe, ahol állandó rálátás van. Ezáltal fejlődésének minden pillanatát nyomon követhetjük és élvezhetjük.

Figyelemfelkeltő szerepük miatt kiválasztásukra fontos szabályok érvényesek:
  • a fajták böngészése közben figyeljünk arra, hogy egész évben kellemes látványt nyújtson, fontos a lombozat, a nem mindennapi levélforma, a tetszetős alak, esetleg az örökzöld jelleg. A szoliter növények színgazdagságát a levelek, termések és virágok együttesen adják, de akár egy szép fatörzs is felkeltheti a figyelmünket.
  • válasszunk megfelelő méretű és alakú egyedet, nagy felületre ültetett kis növény furcsa látványt nyújt, ahogy fordítva is, kis kertbe választott nagyméretű változat nem tud érvényesülni. Kisebb kertekbe virágzó cserjék, csüngő, oszlopos és magastörzsű fák, törpe örökzöldek, magastörzsű rózsák, fűfélék, mint pl. pampafű, tollborzfű ajánlottak.
  • különleges szerepet betöltő példányok szépségének fenntartását a megfelelő gondozással érhetjük el. Tartsuk be a metszési szabályokat, fordítsunk figyelmet az évenkénti tápanyag-utánpótlásra és növényvédelemre, hogy különleges szépségükkel azonnal magukra vonzzák a tekintetet.

Milyen növényt válasszunk szoliternek?

A fák és cserjék közül a csüngő és oszlopos, színeslevelű (vöröslevelű, tarkalevelű) fajták, örökzöldek kék és arany változatai (arany tiszafa, kék ciprus, oltott fenyők), különleges virágú és termésű növények (magnolia, hortenzia, rhododendron, áfonya, gránátalma), tavaszi hagymásokból összeállított ágyás tele jácinttal, nárcisszal, tulipánnal, krókusszal), mediterrán jellegű növények (selyemakác, füge, leander).
Molnár Faiskola
Apafai áruda

Debrecen - Apafa
4-es főút 232 km

GPS: É 47.58681°, K 21.65466°
Gyümölcsfa nagykereskedelem

Debrecen- Látókép
Péterfia dűlő 11.

GPS: É 47.57364°, K 21.46446°
Keresse legfrissebb híreinket a Facebookon!