Értékesítés kizárólag üzleteinkben történik, postai csomagküldésre nincs lehetőség. Címeink a kapcsolat menüpont alatt találhatóak. 

Talajjavítás

Talajjavítás
Talajjavítás
A talajjavítás az eredményes kertgazdálkodás alapfeltétele. A talaj meghatározó tulajdonsága a termőképesség, ami a sikeres gazdálkodáshoz elengedhetetlen. Csökkent termőképességű vagy terméketlen talajokon kizárólag talajjavítással várhatók pozitív eredmények. A talaj termőképességét csökkenthetik a gyenge minőségű talajok, különféle talajhibák. Talajaink minősége nagyban függ a domborzati viszonyoktól és az éghajlattól, mely adottságok nagyban meghatározzák, mire használható kertészeti szempontból.
Talajjavításnak nevezünk minden olyan beavatkozást, mely során a talajhibákat kiküszöböljük, rendbe hozzuk, pótoljuk azt, amit a természet nem adott meg.

A talaj korrigálásának előnyei:
csökkenthetők a termesztői költségek, nő a terméshozam, javul az előállított termékek minősége.

Talajjavítási módok, azaz hogyan javítsuk a talaj minőségét?
 
  • amikor valamilyen anyagot keverünk a talajba, ezzel javítva a termőképességét, laza, homokos talajok humusztartalmának növelésével komoly eredmények érhetők el, erre legmegfelelőbb az érett szerves trágya vagy komposzt használata
  • mechanikai eljárással, a talaj átmozgatásával, művelésével, levegőztetésével javítjuk a termőtalajt, kiskertek esetén ásással, kapálással, gereblyézéssel, hatására a talaj laza, szellős lesz, javul a csapadék és a tápanyag hasznosulása
Mikor javítsuk a talajt?

Ősszel és tavasszal is érdemes a talajt felásni, elgereblyézni, azaz szellőztetni. Az őszi lehullott faleveleket hasznosítsuk, gyűjtsük komposztálóba, amit később újra tudunk hasznosítani. A komposzttal jelentős mennyiségű szerves anyag jut vissza a talajba. Ezzel nő a talaj vízmegtartó képessége, lazulnak a túl kötött talajok és a tápanyagkészletei is feltöltődnek. Ősszel a legjobb a szerves trágya kijuttatása, de ha csak tavasszal van rá idő, akkor sem késő. Minden talajtípusnak szüksége van szerves trágyára, ehhez használhatunk komposztált marhatrágyát vagy érett istállótrágyát. Alkalmazásával folyamatosan vastagodik a termőréteg, javul a talajélet, serkenti a gyökérfejlődést.
Molnár Faiskola
Apafai áruda

Debrecen - Apafa
4-es főút 232 km

GPS: É 47.58681°, K 21.65466°
Gyümölcsfa nagykereskedelem

Debrecen- Látókép
Péterfia dűlő 11.

GPS: É 47.57364°, K 21.46446°
Keresse legfrissebb híreinket a Facebookon!